Kategoria(t): Tapahtumat, Yleistä

Lainan päivän korttipeliä Kemijärven kirjastossa


Käytössä olevat kirjastokortit

Lappi.verkkokirjasto julkistettiin lainanpäivänä 8.2.2014. Kirjastoväki on suunnitellut ja laatinut uusia sivuja vuositolkulla. Julkaisupäivää siirrettiin moneen otteeseen jotta saisimme moitteettomasti toimivan verkkokirjaston asiakkaidemme käyttöön.  On otettu huomioon asiakkaiden ja tietenkin myös henkilökunnan toiveet ja vaatimukset uusille sivuille.  Henkilökuntaa valmennettiin opastamaan asiakkaita uusien sivujen saloihin.

Kemijärven kirjastossa oli mahdollisuus opetella uuden verkkokirjaston käyttöä henkilökunnan opastuksella. Ilmeisesti asiakkaamme ovat tottuneita netin alati muuttuvaan maailmaa, kysyntää ei opastukselle ainakaan ensi päivinä kovinkaan paljoa ole ollut.

Lainan päivän ja uuden lappi.verkkokirjaston kunniaksi Lapin kirjastot tarjosivat asiakkaille mahdollisuuden vaihtaa veloituksetta kirjastokortti uuteen. Ainakin Kemijärvellä tästä tuli todella suosittu vaihto-operaatio.  Asiakkaat perustelivat korttivalintaansa mielellään. Eräs äiti valitsi vaakaraidallisen uuden kortin, ”tulee aivan räsymatto mieleen”. Teini-ikäinen tyttärensä kommentoi, ” oisin halunnut tuon ensin, mutta nyt otan nuo revontulet enkä räsymattoa”.

Muutama (mies) valitsi saman kuosin kuin aiemminkin, perusteluna: ” ei passaa vaihtaa, muuten ei löydä lompakosta”. Ja vanhin kortti on ainoa jossa lukee Kemijärvi. Se oli jonkun syy olla vaihtamatta korttia ollenkaan.

Uusi pystymallinen kortti oikein aseteltuna sopii lompakon korttitaskuun niin että Lapin kirjasto-teksti näkyy reunan yli. Asiakas näytti asian olevan näin.

Asiakkaiden kortteja vaihdettaessa saimme päivitettyä muuttuneita osoitteita ja puhelinnumeroita mukavasti rekisteriin.

Myös nettitunnuksia annettiin tavallista arkipäivää enemmän.

Marjatta Pulska
Marjatta Pulska

Lainan päivänä Kemijärven kirjastossa oli vieraana Marjatta Pulska. Hän kertoi esikoiskirjastaan Taivaan laijalla. Yleisö keskusteli innokkaasti kirjailijan kanssa kirjasta ja kirjoittamisesta sekä kirjan teemoista. Marjatta Pulska oli hyvin tyytyväinen tilaisuuteen, hän kehui aktiivista ja keskustevaista kuulijakuntaa.

Vuoden 2014 lainan päivä Kemijärven kirjastossa oli oikein onnistunut tapahtuma.

Vastaa kyselyyn

Advertisement

Tekijä:

Kirjastovirkailija Kemijärven kirjastossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s