Kategoria(t): kaunokirjallisuus, kirjavinkkaus

Väliaikaista kaikki on vain


Rosa Liksom: Väliaikainen
Like 2014Rosa%20Liksom

Niinhän se vanhassa laulussakin lauletaan, että ihmisen elon huolet, riemut ja pettymykset ovat vain ohikiitäviä hetkiä. Niiden yli joko selvitään tai ne vaihtuvat uusiin iloihin tai murheisiin.

Rosa Liksomin lyhyissä tarinoissa käydään läpi hetkiä erilaisista elämäntarinoista. Ääneen pääsee nimettömänä pysyttylevä yksinhuoltaja, teini, aikamiespoika, eläkeläinen, lottovoittaja, työtön, äiti, yksineläjä, kirkkoherra, vanhus, aviomies ja moni muu. Auliisti he jakavat oman elämänsä arjen, surun tai ilon lukijan kanssa. Perhe, ihmissuhteet ja työ vilahtelevat tarinoissa. Vanhanakin oppii vielä uusia asioita ja some lievittää yksinäisyyttä.

Tarinoissa ihmetellään myös maailmanmenoa ja otetaan kantaa niin ilmastonmuutokseen kuin kuntien pakkoliitoksiin. Puolet kokoelman tarinoista sijoittuvat pohjoiseen, loput sijoittuvat tavalla tai toisella suureen maailmaan tai pieniin ympyröihin. Lukiessa voikin miettiä ovatko ihmisten ilot ja surut samankaltaisia kaikkialla. Kertojasta riippuen tarinat joko itkettävät, kauhistuttavat tai naurattavat.

 

Helena Kokko
Aalto-sali

 

Muita puheenvuoroja elämän iloista ja murheista:

Hanna Hauru: Liian pienet sandaalit
Kari Hotakainen: Finnhits

Jätä kommentti