Kirjavan kirjaston kirjoittajat

Helena K. lukee laidasta laitaan – kirjahyllystä löytyy romaanien lisäksi myös sarjakuvia, näytelmiä ja runoja. Lukupolut tuntuvat rönsyilevän, yksi kirja johdattelee toiseen. Mielikirjailijoita on useita, joista viimeisin on Paul Auster.  Helena käy lukupiirissä, jossa pääsee osaksi mielenkiintoisia keskusteluja.  Vaihtuvien kirjojen lisäksi lukupiirissä luetaan koko kevään ajan Tolstoin Anna Kareninaa. Muita kiinnostuksen kohteita ovat mm. hyvä ruoka, liikunta ja musiikki. Helena työskentelee Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjastossa ja vastaa aikuisten kaunokirjallisuuskokoelmasta.

Helena Ku. on kirjastovirkailija Kemijärveltä. Hän lukee enimmäkseen viihtyäkseen. Dekkareita, mieluiten perinteisiä. Ei kauhua eikä juuri fantasiaa, paitsi satuja. Aina on luettavana jotain uudehkoa kaunokirjallisuutta. Jonkin verran aikuisnuorten kirjoja. Satuja lueskelee lähinnä lapsenlapsille.

Jouni M. työskentelee musiikkikirjastossa. Myös vapaa-aikanaan Jouni viihtyy musiikin parissa sekä katselee itämaista actionia ja muita kulttileffoja. Jounin levylautasella pyörivät sulassa sovussa niin barokki kuin hevirokkikin sekä monenlainen musiikki siltä väliltä. Jouni harrastaa myös ilmailua jalat enimmäkseen tukevasti maassa, välillä tietokoneen ruudun äärellä, toisinaan taas ulkoilmassa lentokentän reunalla. Ilmailun ystävälle myös suihkumoottorin jyrinä on kuin musiikkia korville

Kati L.  työskentelee Rovaniemen pääkirjastossa, sekä kaukopalvelussa että Aalto-salissa kirjallisuusamanuenssina. Käännöskirjallisuuden hankinta kuuluu työnkuvaan  ja suosikkikirjailijoita tuleekin luettua englannin kielellä.  Myös sarjakuvat ja elokuvat ovat mielenkiinnon kohteena, niin uudet kuin klassikot. Harrastuksista voi mainita hiihtämisen, pyöräilyn ympärivuoden säästä riippumatta ja uutena lajina suunnistuksen. Suklaalle ei koskaan sanota ei ja hyvä ruoka viinilasillisen kera on aina paikallaan!

M-Leena V. on kirjastovirkailija Kemijärveltä, vastuualueena atk-asiat. Kirjallisuudesta lähinnä sydäntä ovat lasten- ja nuorten kirjallisuus ja vanhanajan dekkarit. Hän harrastaa elokuvaa ja opiskelua, on kerännyt sarjakuvia 70-luvulta asti. Tähtien sota -elokuvat ja Linnunradan käsikirja liftareille -kuunnelmasarja ovat suosikkeja, mutta kotihyllystä löytyvät myös kaikki Viisikot ja paljon Punavyötä.

Maria J. aloitti kirjastouransa Rovaniemen pääkirjastossa. Nykyisin hän työskentelee kirjastonhoitajana Ranuan kirjastossa, jossa vastuualueisiin kuuluu mm. lasten- ja nuortenkirjallisuus. Maria harrastaa lukemisen ohella koiria, ja lukee melko varmasti joka ikisen uuden koiratietokirjan. Mielilukemista ovat dekkarit, chick lit ja nuorten aikuisten kirjallisuus.

Seija Å. työskentelee Rovaniemen kaupunginkirjastossa. Seija Å. on utelias ja kaikkiruokainen. Luonto, käännöskirjallisuus ja kuvataide ovat lähellä sydäntä.

Tarja N. työskentelee Rovaniemen pääkirjastolla amanuenssina. Hän harrastaa lukemista monipuolisesti, mutta valikoiden. Lukee niin syvällisiä filosofisia tekstejä kuin lastenkirjojakin tai vaikkapa poimintoja Dizzy Gillespien elämäkerrasta. Elokuvissa ovat sydäntä lähellä tositapahtumiin perustuva draama ja dokumentit, Tarua sormusten herrasta ja Star Warsia unohtamatta. Syö mielellään hyvää luomuruokaa ja tutkii maailmaa matkustaen.

Taru S. työskentelee Rovaniemen pääkirjaston kellarikerroksen musiikkiosastolla. Hän on ammatiltaan kirjastovirkailija ja näet hänet usein asiakaspalvelupisteessä. Musiikkimaku on laaja, lähinnä sydäntä on kuitenkin 60-luvun soul ja rhythm & blues. Hän on myös elokuvien ystävä, yksi kestosuosikeista on Taru sormusten herrasta -trilogia, mutta kauhuelokuvat hän jättää katsomatta. Lukiessaan hän viihtyy parhaiten dekkareiden parissa. Muu vapaa-aika vierähtääkin sitten kaikenlaisen liikunnan merkeissä.

Terhi K. työskentelee Rovaniemen kirjastoautossa virkailija-kuljettajana. Kirjallisuuden suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, poislukien nk. lälläriromantiikka ja sotakirjat. Etupäässä Terhi K. lukee kuitenkin kaunokirjallisuutta ja vain tiettyjen aiheiden tietokirjoja.

Vesa S. on työkseen kirjastosetä Ranuan kirjastosta ja harrastelee kirjojen lukemista, kirjanpitoa, kirjastonhoitoa ja kirjastoautoja. Tietysti muitakin harrastuksia on ja yksi haastavimmista on kerätä täydellinen  kokoelma suomenkielisiä agenttisarjakuvia. Siinä olen jo todella pitkällä. Lukumieltymykset ovat monipuolisesti kaikenlaisia, mutta ylitse muiden menevät historialliset seikkailukertomukset.

Tällä sivulla esitellään blogiin kirjoittavia Lapin kirjastolaisia. Sivu on vielä työn alla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: