Kirjavan kirjaston kirjoittajat

Helena K. lukee laidasta laitaan – kirjahyllystä löytyy romaanien lisäksi myös sarjakuvia, näytelmiä ja runoja. Lukupolut tuntuvat rönsyilevän, yksi kirja johdattelee toiseen. Mielikirjailijoita on useita, joista viimeisin on Paul Auster.  Helena käy lukupiirissä, jossa pääsee osaksi mielenkiintoisia keskusteluja.  Vaihtuvien kirjojen lisäksi lukupiirissä luetaan koko kevään ajan Tolstoin Anna Kareninaa. Muita kiinnostuksen kohteita ovat mm. hyvä ruoka, liikunta ja musiikki. Helena työskentelee Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjastossa ja vastaa aikuisten kaunokirjallisuuskokoelmasta.

Helena Ku. on kirjastovirkailija Kemijärveltä. Hän lukee enimmäkseen viihtyäkseen. Dekkareita, mieluiten perinteisiä. Ei kauhua eikä juuri fantasiaa, paitsi satuja. Aina on luettavana jotain uudehkoa kaunokirjallisuutta. Jonkin verran aikuisnuorten kirjoja. Satuja lueskelee lähinnä lapsenlapsille.

Jouni M. työskentelee musiikkikirjastossa. Myös vapaa-aikanaan Jouni viihtyy musiikin parissa sekä katselee itämaista actionia ja muita kulttileffoja. Jounin levylautasella pyörivät sulassa sovussa niin barokki kuin hevirokkikin sekä monenlainen musiikki siltä väliltä. Jouni harrastaa myös ilmailua jalat enimmäkseen tukevasti maassa, välillä tietokoneen ruudun äärellä, toisinaan taas ulkoilmassa lentokentän reunalla. Ilmailun ystävälle myös suihkumoottorin jyrinä on kuin musiikkia korville

Kati L.  työskentelee Rovaniemen pääkirjastossa, sekä kaukopalvelussa että Aalto-salissa kirjallisuusamanuenssina. Kati L.  pitää uudesta käännöskirjallisuudesta mutta lukee mielellään suosikkikirjailijoitaan englannin kielellä. Suosikkeja on paljon ja uusia löytöjä tulee joka vuosi, mutta esimerkiksi Annie Proulx, Kazuo Ishiguro, Haruki Murakami, Ian McEwan, Sarah Waters kuuluvat seurattavien listaan. Kati L. pitää myös ranskalaisesta kirjallisuudesta ja runoista. Kati L. rakastaa  hiihtämistä ja silloin on mielessä  Eino Leino:Hyvä on hiihtäjän hiidellä, kun hanki on hohtava alla, kun taivas kirkasna kaareutuu – mut hauskempi hiihtää, kun ruskavi puu, tuul’ ulvovi, polku on ummessa ja tuisku on taivahalla. 

Kati V. on entinen sähköteekkari, josta tulikin kirjastonhoitaja. Hän työskentelee Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjastossa ja vastaa aikuisten tietokirja-, sarjakuva- ja elokuvakokoelmasta. Kati V. lukee vähän kaikenlaista, myös fantasiaa, chick littiä ja nuorten aikuisten romaaneja. Yksi lempikirjoista on Neil Gaimanin Hautausmaan poika, musiikista Adelen 21 ja elokuvista Kieslowkin väritrilogia. Muita kiinnostuksen kohteita ovat mm. baletti ja hyvä ruoka.

Liisa T. puuhastelee lasten- ja nuortenkirjastotyön parissa Rovaniemen kirjastossa. Työnsä puolesta Liisa lukee paljon lapsille ja nuorille suunnattua kirjallisuutta, mutta iltalukemiseksi hän valitsee joko siirappista rakkaushömppää tai hiuksianostattavaa toimintaa jännäri- ja kauhuosastolta. Liisa on pitkän linjan Stephen King -fani, mutta viime aikoina suosikkeja on alkanut löytyä myös dekkarihyllystä. Niinpä esimerkiksi Minette Walters ja Åsa Larsson matkaavat usein Liisan kirjastokassissa – sulassa sovussa Ellojen, Ristojen ja Konstien kanssa…

M-Leena V. on kirjastovirkailija Kemijärveltä, vastuualueena atk-asiat. Kirjallisuudesta lähinnä sydäntä ovat lasten- ja nuorten kirjallisuus ja vanhanajan dekkarit. Hän harrastaa elokuvaa ja opiskelua, on kerännyt sarjakuvia 70-luvulta asti. Tähtien sota -elokuvat ja Linnunradan käsikirja liftareille -kuunnelmasarja ovat suosikkeja, mutta kotihyllystä löytyvät myös kaikki Viisikot ja paljon Punavyötä.

Maria J. aloitti kirjastouransa Rovaniemen pääkirjastossa. Nykyisin hän työskentelee kirjastonhoitajana Ranuan kirjastossa, jossa vastuualueisiin kuuluu mm. lasten- ja nuortenkirjallisuus. Maria harrastaa lukemisen ohella koiria, ja lukee melko varmasti joka ikisen uuden koiratietokirjan. Mielilukemista ovat dekkarit, chick lit ja nuorten aikuisten kirjallisuus.

Seija Å. työskentelee Rovaniemen kaupunginkirjastossa. Seija Å. on utelias ja kaikkiruokainen. Luonto, käännöskirjallisuus ja kuvataide ovat lähellä sydäntä.

Suoma M. työskentelee Rovaniemen pääkirjaston lainausosastolla kirjastovirkailijana. Suoma harrastaa kuntosalilla kulkemista, satunnaista juoksentelua lenkkipolulla, sekä kirpparikierroksia. Kirppareilta hän keräilee mm. vanhoja kauniita pitsejä, ommellen niitä hyväksikäyttäen verhoja ja tyynyjä- tavoitellen kotiinsa maalaisromanttista tunnelmaa. Suoma lukee enimmäkseen öisin, silloin maistuvat dekkarit ja kauhukirjallisuus. Aina on luettavana useita kirjoja kerralla, elämäkerrat kiehtovat, samoin erilaiset kuntoiluun liittyvät oppaat ja erityisesti uudenlaiset leivän leivontaohjeet. Maku kirjojen suhteen on siis monipuolinen. 

Taru S. työskentelee Rovaniemen pääkirjaston kellarikerroksen musiikkiosastolla. Hän on ammatiltaan kirjastovirkailija ja näet hänet usein asiakaspalvelupisteessä. Musiikkimaku on laaja, lähinnä sydäntä on kuitenkin 60-luvun soul ja rhythm & blues. Hän on myös elokuvien ystävä, yksi kestosuosikeista on Taru sormusten herrasta -trilogia, mutta kauhuelokuvat hän jättää katsomatta. Lukiessaan hän viihtyy parhaiten dekkareiden parissa. Muu vapaa-aika vierähtääkin sitten kaikenlaisen liikunnan merkeissä.

Terhi K. työskentelee Rovaniemen kirjastoautossa virkailija-kuljettajana. Kirjallisuuden suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, poislukien nk. lälläriromantiikka ja sotakirjat. Etupäässä Terhi K. lukee kuitenkin kaunokirjallisuutta ja vain tiettyjen aiheiden tietokirjoja.

Vesa S. on työkseen kirjastosetä Ranuan kirjastosta ja harrastelee kirjojen lukemista, kirjanpitoa, kirjastonhoitoa ja kirjastoautoja. Tietysti muitakin harrastuksia on ja yksi haastavimmista on kerätä täydellinen  kokoelma suomenkielisiä agenttisarjakuvia. Siinä olen jo todella pitkällä. Lukumieltymykset ovat monipuolisesti kaikenlaisia, mutta ylitse muiden menevät historialliset seikkailukertomukset.  

Tällä sivulla esitellään blogiin kirjoittavia Lapin kirjastolaisia. Sivu on vielä työn alla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: