Kategoria(t): Yleistä

Poliiseja Kemijärven kirjastossa


Muistatko Taivaan tulet-televisiosarjan? Kari Väänäsen luoman ja ohjaaman takavuosien suositun televisiosarjan tapahtumapaikkana on Kemijärvi. Ohjelman keskiössä on persoonallisten ihmishahmojen lisäksi myös pohjoinen luonto – talven paukkupakkaset ja revontulet sekä näin sydäntalvella kaukaiselta tuntuvat valoisat kesäyöt.

Kemijärven kirjaston takan päällä kököttää kolme Taivaan tulet-televisiosarjan hahmoa: poliisit Rauni ja Aimo sekä Neljän koplan Jetsu. Nukketaiteilija Erja Mikkolan valmistamat näköisvahanuket muuttivat Kemijärven kirjastoon elokuussa 2017.  Siitä lähtien porukka on seurannut kirjaston elämää ja tapahtumia takan päältä.

Taivaan tulet -sarja kiinnostaa ihmisiä edelleen paljon. Varsinkin kesäisin kirjastossa vierailee runsaasti ihmisiä katsomassa ja kuvaamassa vahanukkeja. Kun aloitin työt Kemijärven kirjastossa, säikähdin tai ainakin hätkähdin hahmoja monet kerrat. Nyt niihin on jo niin tottunut, ettei huomaakaan.

Nukesta pyyhitään pölyä,

Tammikuun puolessavälissä koitti kuitenkin hetki, jolloin nuket pääsivät pois hyllyn päältä pieneksi toviksi. Yleisradion väki on nimittäin tulossa kuvaamaan porukkaa. Pölyt pyyhitään, jotta Aimo, Rauni ja Jetsu olisivat mahdollisimman edustavassa kunnossa televisiota varten.

Yleisradion kiinnostus Taivaan tulet-hahmoja kohtaan liittyy Puoli seitsemän -ohjelman kuvauksiin Kemijärvellä 14.2. Puoli seitsemän tekee yhden lähetyksen kokonaan Kemijärveltä Vuoden Talvikaupunki 2022-kisan voiton kunniaksi. Kyseisenä päivänä vietetään Kemijärvellä myös Talvikaupunkijuhlaa.

Kun elämäämme on hiipinyt epävarmuutta ja huolta, olisi tärkeätä yrittää löytää asioita, jotka saisivat unohtamaan sähkölaskut, sodat jne. edes hetkeksi. Joillekin se voi olla televisio-ohjelma, joillekin oikeat taivaan tulet taivaalla.

Yksi on kuitenkin pysyvää: pöly.

Alakuvassa olemme turvallisessa seurassa.

Kemijärven henkilökunnan kuvassa
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s