Kategoria(t): kirjastopalvelut, Yleistä

Hankekuulumisia Sallasta


Sallan kirjastossa polkaistiin tammikuussa käyntiin Kylien tarinatuvat -hanke, ja hyvinhän se on sujunut! Kirjasto ja kansalaisopisto toivat monipalveluauto LukuWoortilla tarinatuvat käsityökurssien yhteyteen Hautajärvelle, Kursuun, Naruskalle, Saijalle ja kirjastolle.

Käsityökurssien vakioporukat ottivat tarinatuvat hyvin vastaan, ja myös uusia kävijöitä löysi hyvin paikalle. LukuWoortin tarjoamia tulostus- ja kopiointimahdollisuuksia hyödynnettiin useammalla kylällä, ja myös muut mukana kulkevat palvelut saivat käyttäjänsä. Kirjoja ja lehtiä lainattiin ja palautetiin. Mitä ei auton valikoimasta löytynyt, se tilattiin seuraavaksi kerraksi. Varauksia tehtiin sekä kirjastolta että LukuWoortista noudettavaksi ja jokaiselle halukkaalle löytyi jotakin. Englannin oppikirjoja, dekkareita, romantiikkaa, käsityökirjoja, elämänkertoja, dinosauruskirjoja… Mitä vain Lapin kirjastoilla on tarjota!

Uusia kirjastokortteja on hankkeen aikana saanut tehdä useampia, kun lähelle tullut kirjasto on innostanut lainaamaan. Itse tarinatuvissa on ollut mukavan rento yhdessäolon tunnelma. Osa on tehnyt käsitöitä, esimerkiksi neulonut tossuja, osa vain nauttinut seurasta. On juteltu ja kahviteltu, saatu apua omiin käsitöihin, jaettu ja vertailtu ohjeita ja luettu LukuWoortin tuomia lehtiä. Kerrottu ja kuunneltu omia ja toisten tarinoita. Välillä on myös tutustuttu kirjaston e-aineiston käyttöön ja jaettu vinkkejä uudesta luettavasta, kuunneltavasta tai katsottavasta.

Kevään tarinatuvat ovat nyt loppuneet, syksyllä taas jatketaan. Kesän ajaksi siirrytään kuitenkin kyläkirjastopäiviin. LukuWoorti parkkeeraa touko- kesä- ja heinäkuussa Hautajärvelle, Kursuun, Naruskalle ja Saijalle kaksi kertaa kuussa jokaiselle, ja viipyy useamman tunnin. Autolle voi tulla hoitamaan kirjastoasioitaan, saamaan digiapua tai muuten vain rupattelemaan. Sallalaiset, mökkiläiset, lomalaiset ja muut satunnaiset ohikulkijat ovat kaikki tervetulleita. Muillakin kylillä saattaa kirjasto kesän aikana piipahtaa. Tarkoitus on myös olla mukana niin monessa kesätapahtumassa kuin mahdollista, tai ilmaantua pop-up tyyliin vaikkapa uimarannan viereen.

Ei pitäisi kirjaston käytön olla Sallassa välimatkasta kiinni, kun hankkeen lisäksi myös Kirjat kotiin -palvelu kuljettaa kirjoja ympäri kyliä!

Lila Mäkelä / Sallan kirjasto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s