Kategoria(t): harjoittelijat, kirjastopalvelut, kirjastotyö

Mitä harjoittelusta jäi mieleen?


Rovaniemen kirjasto on Lapin suurin ja toimii myös kaikkien muiden Lapin kirjastojen hermokeskuksena ja vertailupisteenä. Ensimmäisenä päivänä he näyttivät koko kirjastoa. Siellä on osioita lapsille, nuorille, aikuisille ja myös osa sanomalehdille. Yksi osa on erityisesti omistettu saamelaisille, joka on todella mielenkiintoista. Alakerrassa on musiikkikirjasto, josta löydät nuotteja, CD-, DVD-, vinyylilevyjä.

Seuraavina päivinä useat työntekijät näyttivät minulle kirjaston eri osioita ja suoritin erilaisia  tehtäviä. Koska työskentely kirjastossa ei ole vain kirjojen asettamista hyllyille. Aina on paljon tehtävää, asiakaspalvelusta saapuvien kirjojen lajitteluun. He antoivat minun tehdä näyttelyn Italiasta ja se oli hieno kokemus.

Kirjasto tarjoaa erilaisia verkkopalveluja. Hanki vain kortti ja kirjoita sivusto lapinkirjasto.finna.fi ja voit etsiä kirjoja ja lukea myös kotimaisia  ja ulkomaisia  lehtiä. Pääsivulla on myös linkkejä elokuville ja musiikille.

Mutta kirjasto tarjoaa palveluja myös kouluille (satutunti, kirjavinkkaus) ja myös lapsille, joilla on erityistarpeita (lukukoira ja voima/sana). Olin vaikuttunut palvelusta “voima/sana” joka auttaa lapsia, joilla on erityistarpeita, olemaan aktiivisia ja ilmaisemaan itseään. Uskon, että se on ihanaa.

Mitä voin sanoa kokemuksestani täällä? Kokemukseni täällä oli 100% positiivinen. Oli mukavaa työskennellä läheisessä yhteistyössä kirjaston työntekijöiden kanssa. Kaikki kohtelivat minua hyvin ja saivat minut tuntemaan osan tiimiä. Huolimatta vaikeuksistani suomen kielen kanssa, tiimi on aina kunnioittanut ja auttanut minua joka kerta. Jos en ymmärtänyt jotain, sain aina apua ja saatavuutta.

Lopuksi, harjoittelu Rovaniemen kirjastossa oli opettavaista, mielenkiintoista ja hauskaa. Uskon myös, että suomen kieleni on parantunut täällä viettämieni kahden viikon aikana. Viime kädessä suosittelen, että kaikki opiskelijat käyvät kirjastossa ja tutustuvat sen moniin palveluihin. Ja suosittelen ehdottomasti harjoittelua kirjastossa, koska se on hieno kokemus.

Kiitos.

Alessandro “Aleksi” Pavesi

Advertisement

Tekijä:

Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s