Kategoria(t): fantasia ja scifi, kaunokirjallisuus, kesätyö, kirjavinkkaus, nuortenkirjallisuus

Kirja jota en vain pystynyt lopettamaan kesken


”Alina Starkov on teini-ikäinen orpotyttö ja rivisotilas, joka tietää ettei välttämättä selviä hengissä ensimmäisestä vaelluksestaan Sysikuilun halki. Sysikuilu on yliluonnollisen pimeä ja synkkä alue, joka kuhisee ihmislihaa syöviä hirviöitä. Se katkaisee ravkalaisten pääsyn merelle, ja retkikunnat ylittävät alueen säännöllisesti kuljettaakseen meritse tulevia tarvikkeita. Kun Alinan rykmentti joutuu raivoisan hyökkäyksen kohteeksi, hänen uinuneet voimansa heräävät eloon. Tieto Alinan poikkeuksellisesta kyvystä leviää ja hänet pestataan grishojen eliittisotajoukkoihin. Joukkojen pahamaineinen mutta lumoava johtaja Varjo uskoo, että Alinan voima riittää tuhoamaan Sysikuilun ja yhdistämään sodan rikki repimän valtakunnan, mutta vain Alina pystyy hallitsemaan kesyttämätöntä kykyään. Kun menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, Alina ymmärtää, että ne voivat tuhota paitsi hänen kotimaansa myös kaiken mitä hän rakastaa.”

Sain tämän kirjan joululahjaksi ja luin sen tässä aika vasta omalta hyllyltäni. Kirja oli älyttömän hyvä ja niin koukuttava, että se täytyi lukea yhdeltä istumalta. Suosittelin sitä myös perheelleni. Luultavasti minun on pakko vielä lukea tämä kirja uudestaan, koska en voi sanoa muuta, kuin se oli todella hyvä.

Kirja oli vähän samantyylinen, kuin Harry Potterit, joka toi pientä nostalgiaa Tarinan mukana. Kun kirjaa luki, niin tuntui, että upposi johonkin fantasia maailmaan ja mukaan itse tarinan kulkuun. Tuntui siltä myös, kuin olisi hypännyt eri aikaulottuvuuteen. Koska teksti oli hyvin vanhahtavaa, sekä vahva sanaista, vaikka kirja itsessään ei ole vanha. Kirja on kirjoitettu vuonna 2019.

Tein tästä kirjasta kerran myös sanomalehti runon lukiossa ja opettaja kehui myös tekstin vahva sanaisuutta ja hyvää kuvailua tarinassa. Kirja ei ole kauhean paksu, eikä painava. Teksti ei ole myöskään pientä. Sitä on helppo lukea, sekä kuljettaa mukana. Kirjaa lukiessa tuntuu, kuin aika menisi junan tavoin. Kirja löytyy kirjastosta nuorten fantasia-romaani puolelta.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille lukutoukille, erityisesti niille, jotka tykkäävät lukea paljon fantasiaa, sekä kaikille Harry Potter faneille.

Kirjoittanut: Kesätyöntekijä Jenna Rauma / Kemin kaupunginkirjasto

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s