Kategoria(t): Yleistä

Remontista koronan kautta uuteen kirjastoon


Ylitornion toimipiste meni remonttiin syksyllä 2019. Alun perin oli tarkoitus remontoida vain vesikatto, mutta teknisen puolen toimijat päätyivät lopulta peruskorjaukseen eli kaikki pinnat, ilmastointi ja ties mitä meni uusiksi, ja hyvä niin. Kun tekee kerralla kaikki ja kunnolla, niin siitä on iloa jälleen pariksi vuosikymmeneksi sekä asiakkaille että henkilökunnalle.

Ylitornion toimipiste sijaitsi väistötiloissa Meän opistolla syksystä 2019 aina maaliskuuhun 2020. Hiihtolomaviikolla järjestimme lainaustalkoot, jotta muutettavaa aineistoa olisi, noh, vähän vähemmän. Ylitorniolaiset ottivat lainaustalkoot-tempauksen hyvin vastaan.

Kaikki aineisto ei ollut mahtunut väistötiloihin, joten suurin osa aineistosta ja kalusteista olivat odottaneet varastossa uusiin tilohin pääsyä. Tästä syystä oli oltava tarkkana, mihin mitäkin alkuvaiheessa sijoitellaan, jotta hyllyjen kokoaminen ja aineiston yhdistäminen taas yhdeksi kokonaisuudeksi olisi mahdollisimman vaivatonta. Vielä kun johtajan vaihdoksen myötä hyllyjärjestys koki muutoksen, oli välillä haasteellisia hetkiä, että mitä tuleekaan mihinkin ja miten aineisto sijoitellaan.

Keskiviikkona 11.3.2020 oli viimeinen aukiolopäivä väistötiloissa ja siinä vaiheessa oli vielä vakaa ajatus, että avajaispäivä olisi 1.4.2020. Aikaa muutolle oli alun perin vain reilut kolmisen viikkoa, mutta se tuntui siinä vaiheessa riittävän.

Mutta, korona iski ja laittoi kirjastot kiinni 18.3.2020. Alkoi epävarmuuden aika, milloin kirjastot olisivat taas auki ja millä tavalla saisimme palvella asiakkaita. Muuton kannalta tämä osoittautui hyväksi asiaksi, sillä saimme nyt lisäaikaa ja pystyimme rauhassa miettimään eri kokoelmien paikat, tekemään poistoja ja ottamaan huomioon yksityiskohtia. Jopa sisustamista pystyi tekemään, kun oli aikaa ja mahdollisuutta pyöritellä sohvien paikkoja kuntoon.

Uusien linjauksien mukaan saamme avata kirjastot 1.6.2020. Ylitornion uusvanha kirjasto pääsee siis lopulta palvelemaan asiakkaita reilun kahden kuukauden kiinnioloajan jälkeen. Toivottavasti uusi kirjasto ja uusi järjestely palvelee asiakkaita entistä paremmin. Asiakkaita onkin jo ollut ikävä.

P.S. Johtajan ensimmäisen työpäivän ensimmäisiä tehtäviä oli kolmen tunnin varoitusajalla valita kirjaston lattian väri. Entinen oranssisävy vaihtui siniseen ”mereen” tai ”taivaaseen”, kuten lattian nähneet ovat asiaa kuvailleet. Eli tervetuloa siis Ylitornion kirjaston ”kirjamereen” ja ”kirjataivaaseen.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s