Kategoria(t): kaunokirjallisuus, nuortenkirjallisuus

Kesäromanssi New Yorkissa


DIMINY – TarvitsenEstelle Maskame DIMINY – tarvitsen : Did I mention I need you (DIMILY 2). Gummerus 2016. 384 s.

 

Kirja on Estelle Maskamen DIMILY- trilogian toinen osa. Katso ensimmäisen osan esittely: DIMILY – rakastan : Did I mention I love you?

Tässä vaiheessa tarinaa Eden on parisuhteessa toisen pojan, Deanin kanssa, joka on myös Tylerin paras ystävä. Yhteisestä päätöksestä Tylerin kanssa, he ovat päättäneet tukahduttaa tunteensa perheidensä tähden ja käyttäytyä kuin sisarpuolet yleensä ja pysyä ystävinä.

Eden on onnellinen Deanin kanssa, vaikka ajatteleekin usein Tyleria. Etenkin Kun Tyler on kutsunut Edenin kesäksi New Yorkiin, jossa hän itse nykyisin elää uutta elämää.  New Yorkin vierailunsa aikana Eden saa asua Tylerin ja tämän uuden kämppiksen kanssa, Tyler luovuttaa hänelle huoneensa. He käyvät yhdessä ajelemassa ympäri kaupunkia, missä riittää nähtävyyksiä, ihmispaljoutta, kahviloita ja  ravintoloita.

Edeniä vaivaa suhde Deaniin, jos hän olisi Deanin kanssa nyt, hänen ei tarvitsisi miettiä Tyleriä eikä haikailla tämän perään. New Yorkissa alkaa vaikuttaa siltä, että hän ei ole kuitenkaan päässyt Tyleristä yli, eikä unohtanut mitä heillä aikoinaan oli. Eniten hän kuitenkin pelkää, josko Tyler onkin päässyt hänestä yli ihan kokonaan. Myös mustasukkaisuuden aineksia viljelee salaperäinen Emily, jonka kanssa Tylerilla tuntuu synkkaavan.  Vaikkakin Eden tietää, että koska hänkin on jo uudessa suhteessa, ja Tyler tietää sen, ei hänelläkään pitäisi olla mitään valittamista Tylerin uudesta elämästä.

Vähitellen kuitenkin selviää, että Tyler ei ole päässyt yli Edenistä, ja Eden on valinnan edessä: Dean vai Tyler? Eden kohtaa heidän yhdessäolonsa aikana Tylerin vankilasta vapautuneen isän. Heillä on myös iso tehtävä edessä: heidän pitää kertoa molempien vanhemmille, Deanille ja ystäville heidän suhteestaan. Tämä kohtaus oli erityisen jännä, aikaisemmin kuin itsellenikin oli selvinnyt millainen hahmo tämä Edenin isä on, heti tuli mieleen että ei varmaan tule suhtautumaan mitenkään suopeasti Edenin ja Tylerin suhteeseen. Edenin vanhemmat kun olivat eronneet juurikin sen vuoksi, kun Edenin isä on niin vaikea tyyppi.  Suhteen paljastumisesta syntyy suurempi sotku, kuin mitä Edenkään on osannut odottaa. Tilanne kärjistyy väkivaltaiseksi, ja kiristää kaikkien välejä. Lisäksi Eden joutuu pettymään Tyleriin. Mitä heidän välillään vielä tapahtuu? Se selviää trilogian päätösosassa.

 

Sanna Kaulanen, Kolarin kirjasto

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s