Sielu ei nuku


 

Kärsitkö unettomuudesta? Onko Nukku-Matin maailma sinulle salaisuus? Katseletko kellonviisareita pitkin yötä?
Haluaisitko sukeltaa syvälle uneen vihdoinkin?

STA_1409

Jos vastaat kyllä näihin kysymyksiin, olet Kaija Juurikkalan sukua. Elokuvaohjaaja, taiteilija ja kirjailija Juurikkala pohtii elämän pituista yövalvomistaan viime keväänä ilmestyneessä kirjassaan Sielu ei nuku.

”Keho on koti, jossa sielu, henkinen olemuksemme, asustaa. Sielulla on kyky liikkua myös kehon ulkopuolella. Mielellä ei ole aivojen ulkopuolista elämää, ja se menettää olemassaolonsa kuoleman yhteydessä. Koska mielen toimintaympäristö ja aika ovat rajalliset, mieli on alati aktiivinen. Se etsii elintilaa ja kumppanuutta tauotta. Myös öisin. Varsinkin öisin.”

Juurikkala käy läpi elämänsä eri vaiheita nukkumattomuuden näkökulmasta. Hän kirjoittaa hyvin suoraan ja rehellisesti kipeistä asioista, hän sukeltaa syvän unen sijaan syvälle itseensä. Tutustuu, paljastaa, hyväksyy. Rehellisyydellään Juurikkala tempaa lukijan mukaansa ja välillä lukija luulee, että tässä kirjoitetaankin hänestä.

Miten sitten ihminen, joka ei nuku, pärjää ja jaksaa normaalielämässä? Kaija Juurikkala kertoo omasta selviytymisestään. Unettomuudesta huolimatta hän on luonut monta huomattavaa uraa: hän on opettaja, elokuvaohjaaja, taiteilija ja kirjailija. Ihminen voi levätä nukkumatta. Tosin Juurikkalan elämä muuttuu, hänen unettomuutensa päättyy ja armahtava uni ottaa hänet suojatikseen vihdoin yli viidenkymmenen unettoman vuoden jälkeen.

” Unet tulevat kun niitä vähiten odotan, kun kaikki odotuksen häivähdyksetkin ovat rauenneet. Minähän pärjäsin jo ilman niitä. Olin täysin tyytyväinen taipumukseeni valvoskella. Osasin leikkiä unen ja valveen portilla. Yhtäkkiä en pysy siinä välimaastossa vaan katoan jonnekin sinne kauas, kauas toiseen todellisuuteen. Se tuntuu hassulta. Olla täysin vailla tietoisuutta niin monta tuntia. Nukkua kokonainen yö. Nukkua yö toisensa jälkeen.”

Sielu ei nuku –kirja on jaettu kahteen osaan: I Mielen ohjaamat yöt ja II Sielun ääni. Lukuja on yhteensä viisitoista. Jokaisen luvun alkuun Juurikkala on laatinut lukijalle tehtävän. Kirjan anti kasvaa, kun tarttuu myös tehtäviin!

Kaijan kirjoja suosittelee Tiina Sompiosta

Sielu ei nuku, Like 2015
Äitikirja, Like 2014
Sielun Muotokuvia II Hengen soturi, My Film Oy 2012
Askeleita – Intuition mestarikurssi, Like 2012
Varjojen Taika – Matka edelliseen elämään, Like 2011
Sielun Muotokuvia I, My Film Oy 2011
Aada ja pimeyden lapset, WSOY 2007

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: