Elokuvien ihanuus ja hurjuus!


Kolmaskymmenes elokuvafestivaali ja yli kolmekymmentätuhatta kävijää! Sodankylä tarjoaa lukuisia loistavia elokuvia ympäri maailman joka kesäkuussa yöttömän yön auringonpaisteessa, sateessa, raesateessa, pakkasessa joskus jopa lämpimässä eli lappilaisessa kesässä.

STA_1210

Nautin festivaalitunnelmasta keskiviikosta lauantaihin ja katson kuusitoista elokuvaa. Vastapainoksi vaaralliselle istumiselle hihkun ja hikeennyn Tuuren ja Kaiholaisten klubikeikalla. Jonotan kärsivällisesti Kitisenrannan koululla pääsyä Mike Leigh´n aamukeskusteluun. Bongaan jonoissa ja raitilla tuttuja ja kuuluisuuksia. Festivaalin anti on niin vahva, että päästäni pyörällä palaan kotiin lauantai-iltana ja jo kello kahdeksan olen täydessä unessa.

STA_1219

Unissani vilahtaa Alfred Hitchcock, joka vaatii saada tietää, miksi en tullut isoon telttaan katsomaan Vertigoa. Rainer Maria Fassbinder haluaa minut uuden kuolemanjälkeistä elämää esittelevän elokuvansa pääosaan. Kävelen yhdessä Martta Koskisen kanssa teloituspaikalle, Petri Kotwica ajaa ylitseni autolla, Armi Ratia tutkii vaatekaappiani ja pestaa minut suunnittelijaksi Marimekkoon. Ohjaaja Mike Leigh kertoo minulle, että oikea biologinen äitini on ghanalainen musta nainen, joka on vielä elossa ja odottaa yhteydenottoani. Kaipaan yhdessä Barbaran kanssa pois vapauteen ja takaisin mielekkääseen elämään ja työhön. Herätessäni minulla on sivellin kädessä ja maalaan kuohuvaa merta, johon roiskin yhä uusia punaisia pisteitä.

STB_1218

Sodankylän elokuvajuhlat antaa ajattelemisen aihetta, sekoittaa pään ja sydämen!

Elokuvista nautiskeli Sompion kirjaston Tiina

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: