Kategoria(t): musiikki

Lontoo sessiot


Mary J. Blige: The London sessions, Capital Records 2014

Mary J. Blige lunastaa jälleen odotukset uudella The London sessions levyllään. Levyllä kuullaan niin r&b- kuin discokappaleitakin mutta myös rauhallisia pop kappaleita. Maryn upea ääni saa kappaleen kuin kappaleen kuulostamaan hienolta ja se on melkoinen valttikortti. Ja koska kappaleetkin ovat suurimmalta osaltaan kelpo sävellyksiä, ei levystä juuri löydy moittimista. Mary on ollut mukana joko säveltämässä ja/tai sanoittamassa melkein jokaista kappaletta. Tästä varmasti on hyötyä, sillä kappaleet saadaan sopimaan hänen äänelleen ja ovat helpommin omaksuttavissa. Maryn äänessä tunnetusti on myös asennetta ja sitä niin kutsuttua katu-uskottavuutta, joten kappaleita kuunnellessa tuleekin tunne, että hän seisoo sataprosenttisesti laulujensa takana.

Kappaleista Pick me up jäi erityisesti mieleen sen soulmaisuuden vuoksi. Lisäksi klarinetin mukanaolo yllättää mukavasti ja tuo jännän lisävärin. Kappaleet Doubt, Not loving you, When you’re gone, Whole damn year ja Worth my time ovat rauhallisia ja balladinomaisia. Niissä kuullaan kaunista piano- ja kitarasäestystä, hienoa taustalaulantaa ja tarttuvia kertosäkeitä. Discokappaleiksi voisi luokitella kappaleet Right now, Nobody but you, My loving ja Follow. Ja vaikka Mary nykypäivänä yleisesti mielletäänkin r&b-artistiksi, niin mielestäni yllättäen kappaleista vain kaksi edustavat selkeästi r&b:tä. Nämä kappaleet ovat Therapy ja Long hard look.

Levy on tuotettu ammattimaisesti ja soundit ovat runsaan ja täyteläisen kuuloiset. Levyä kuunnellessaan voi ottaa rennon asennon ja vain nauttia, koska tietää, että homma hoidetaan tyylillä ja varmoin ottein.

Muita Mary J. Bligen levyjä Lapin kirjastoissa:

My life II: the journey continues (act 1) (2011)

Stronger with each tear (2009)

Growing pains (2007)

The breakthrough (2005)

No more drama (2001)

Mary (1999)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s