Arctic Design Week 2015 –muotoiluviikon viettoa Rovaniemen kaupunginkirjastossa


Arctic Design Week järjestettiin Rovaniemellä 16.-22.2.2015 jo seitsemättä kertaa. Viikon teemana oli tällä kertaa Läpinäkyvyys – Transparency. Viikkoa järjestämässä olivat tänä vuonna Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Kehitys Oy ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta yhteistyössä Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeen, Arktikumin ja monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa. Viikon aikana ohjelmassa oli mm. seminaareja, erilaisia työpajoja, näyttelyitä ja keskustelutilaisuuksia ympäri kaupunkia.

suklaasydän2Myös Rovaniemen kaupunginkirjasto innostui tänä vuonna lähtemään mukaan ja saimme toimintamme näkymään myös virallisessa ADW-ohjelmassa. Varaslähtönä viikolle pääkirjaston musiikkiosastolle sisustettiin Lukurauha-nurkkaus 8.2. vietetyn Lukurauhan päivän kunniaksi. Meri Kähkönen ja Joel Nurmi, kaksi opiskelijaa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta, stailasivat musiikkiosastolle nurkkauksen 1960-luvun tyyliin. Tänä vuonnahan Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjaston valmistumisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta, joten tällä haluttiin nostaa myös merkkivuotta esille. Nurkkaus toteutettiin yhdessä kirpputori Tuhat-Torin kanssa, jonka lainaamat tuotteet olivat viikon ajan myynnissä. Lukurauha-nurkkaus oli käytettävissä parin viikon ajan aina ADW 2015 –muotoiluviikon loppuun saakka. Nurkkauksen avausta juhlittiin lauantaina 7.2. kahvitarjoilun ja 60-luvun musiikin merkeissä. Duo Hannu Raudaskoski ja Anniina Hietanen viihdyttivät tapahtumaan sopivalla 1960-luvun Suomi-iskelmällä.

TuunaaTuunaa2Varsinaisella muotoiluviikolla pääkirjastossa järjestettiin kaksi Tuunaa omaa aikaa –työpajaa, jossa tehtiin poistokirjoista ja kellotauluista uusia seinäkelloja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Näin poistetut kirjat saivat uuden elämän kelloina. Työpajoihin osallistui 22 henkilöä. Mukaan oli intoutunut jopa yksi ulkomainen Arctic Design Weekin kävijä! Vasemmalla materiaalia kellojen tekoon ja oikealla malleja syntyneistä tuotoksista. Lisäksi kirjastotalon 50-vuotista historiaa kunnioittaaksemme Aalto-salin yhdelle asiakaskoneelle oli laitettu pyörimään diaesitys kirjastotalon vaiheista. Esitys sai useankin asiakkaan ja lyhemmän aikaa talossa työskennelleen henkilökunnan jäsenen pysähtymään ja ihailemaan kaunista kirjastotaloamme kuvien merkeissä.

Kaiken kaikkiaan ADW2015 tuotti hieman lisätyötä, mutta oli kiva lisä kirjastossa järjestettäviin tapahtumiin. Sosiaalisessa mediassa jaetut kuvat Lukurauha-nurkkauksesta ja keräsivät normaalia enemmän tykkäyksiä ja nurkkausta valmisteltaessa lanseerattiin Rovaniemen kaupunginkirjaston upouusi Instagram-tili: RoiKirjasto. Siellä voi jatkossakin seurata kirjaston elämää ja myös arkea asiakaspalvelutiskin takana kuvien muodossa. Muistathan myös Facebook-sivut ja Twitterin, joiden avulla sinäkin pysyt helposti kärryillä kirjastossa järjestettävistä tapahtumista ja voit jakaa nopsasti tietoa eteenpäin kavereillesi ja verkostoillesi. Kannattaa myös testata, mitä kaikkea somesta löytyy hashtagilla #roikirjasto.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: