Kokkaamisesta kiva harrastus


Niina Mälkiä: Gurmee: helppo nakkiIMG_3404
Avaimen selkokirja, 2014

Television lukuisat ruokaohjelmat saattavat innostaa kokkailemaan myös kotona. Tämän kirjan tekijä pitää ruuanlaitosta ja haluaa antaa ideoita muillekin. Aina löytyy hyvä syy järjestää pieni juhla ja kutsua ystäviä herkuttelemaan ruokapöydän ääreen.

Gurmee tulee ranskankielisestä sanasta gourmet ja tarkoittaa hyvänmakuista ruokaa, herkutteluruokaa. Tästä kirjasta selviää perusasioita hyvän ruuan tekemisestä. Niihin kuuluvat hyvät ja tuoreet raaka-aineet. Herkullista ruuasta löytyy myös neljä perusmakua: makea, suolainen, hapan ja karvas.

Kirjassa on suunniteltu valmiiksi kuusi menua eli ruokalistaa erilaisiin tilanteisiin ja juhliin. Ystävänpäivänä herkutellaan kasvisruuilla ja puutarhajuhlissa grillataan. Jokaisessa ruokalistassa on kolme ruokaa: alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Kirjassa on yhteensä 18 reseptiä, joita voi yhdistellä myös oman mielihalun mukaan.

Kokkaamisesta tehdään todella helppoa. Kirjassa on käytännöllisiä ohjeita kaupan ostoslistasta aina ruuanvalmistuksen eri vaiheisiin. Ohjeita noudattamalla syntyy vain herkullista ruokaa.

Kirjan kuvitus on värikästä ja selkeää, se tuo veden kielelle. Taidanpa kokeilla tulevana viikonloppuna italialaista illallista…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: