Kategoria(t): musiikki

Klassisen suosikkeja


Naxos levy-yhtiön kokoelmajulkaisuja vuodelta 2012.

9155025 vuotta klassisia suosikkeja on kokoelma kappaleita Naxoksen eniten myydyimmiltä levyiltä vuosien 1987 – 2012 ajalta. Lisäinformaatiota kappaleista antaa levyn mukana oleva tekstiliite, jossa kerrotaan hieman taustatietoja jokaisesta kappaleesta. Levyllä on mm. Sergei Rahmaninovin konsertto pianolle ja orkesterille nro 2, op18, osa II Adagio sostenuto, Antonio Vivaldin Kevät teoksesta Neljä vuodenaikaa ja Ludwig van Beethovenin Kuutamosonaatti.

Klassinen musiikki elokuvissa on 3 CD-levyn kokoelma, jonka alkuperäisjulkaisu on jo vuodelta 2002. Levyjen kappaleet on jaettu aihepiireittäin: CD 1) Draama-komedia-romantiikka, CD 2) Jännitys-trilleri-sota ja CD 3) Scifi-seikkailu. Levyjä kuunnellessaan voi samalla suorittaa pientä aivojumppaa ja yrittää mielessään yhdistellä kappaleita näkemiinsä elokuviin ja kenties jopa niiden tiettyihin kohtauksiin.

Uusintajulkaisu on myös alunperin vuonna 2003 ilmestynyt levy Oopperaklassikot – oopperamusiikin unohtumattomat helmet. Kokoelma on 3 CD-levyn paketti hienoja kappaleita, sillä vaikka julkaisemista on kulunut aikaa yli kymmenen vuotta, on se edelleen nimensä veroinen. Suurin osa levyjen kappaleista on sävelletty 1700- ja 1800-luvuilla mutta pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että esimerkiksi saksalaisen oopperan kukoistuskausi alkoi jo 1600-luvun loppupuolella. Levyiltä löytyy otteita mm. Puccinin, Verdin ja Mozartin kuuluisista oopperoista kuten Tosca, Aida ja Taikahuilu.

Kirjasto tarjoaa pääsyn Naxoksen ylläpitämään Naxos music libraryn -verkkokuuntelupalveluun. Siellä voi kuunnella taidemusiikkia, maailmanmusiikkia ja jazzmusiikkia mutta myös paljon muuta musiikkia. Ja kuunneltavan musiikin määrä kasvaa kuukausittain, tällä hetkellä palvelussa on 100 000 levyä. Palvelun käyttö on ilmaista ja sinne pääsee kirjautumaan 698- ja 699-alkuisilla kirjastokorttien numeroilla. Löydät linkin verkkokirjastomme sivulta kohdasta musiikkilinkkejä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s