Semisti kiinnostavaa – ihan jees!


Kirjastolaiset vinkkauskierroksella LapissaTuijan juttu Kirjavaan kirjastoon

Syksyn ja talven kuluessa Lukuintoa Lapissa jalkautuu vinkkauskierroksen myötä Lapin kirjastoille ja kouluille. Kirjojen lisäksi reissuilla vinkataan sarjakuvia ja musaa tavoitteena houkutella mahdolliset lukijat erilaisten tarinoiden pariin. Ensimmäiset etapit olivat Sodankylä ja Ivalo, ja tällä viikolla matka jatkuu Kolariin ja Muonioon. Marraskuussa matkataan Sallaan, Ylitorniolle, Simoon ja Keminmaalle.

Tähän mennessä palaute on ollut varsin positiivista – vinkkaus on ollut semisti kiinnostavaa ja ihan jees! Erityisen ilahduttavia ovat olleet palautteet, joiden mukaan vinkkaus on ollut tosi kiinnostavaa. Mukaan on mahtunut myös varovaisempaa palautetta niiltä takapenkkien pojilta, joiden mielestä vinkkaus on auttamatta ihan tylsää. Meille vinkkareille kaikki palaute on hyvää palautetta, ja saimmepa me itsekin vinkkejä oppilailta. Kirjojen, sarjakuvien ja musiikin lisäksi toivotaan vinkkauksia, joiden aiheena ovat elokuvat ja pelit.

Lukuintoa Lapissa edistää lappilaisten lasten ja nuorten lukuharrastusta sekä medialukutaitoa, ja tiivistää lappilaisten kirjastojen ja koulujen yhteistyötä. Vinkkauskierroksen lisäksi hankkeessa etsitään tapoja hyödyntää ja soveltaa etäyhteystekniikkaa, sosiaalista mediaa ja uusia välineitä kirjaston ja koulun välisessä yhteistyössä. Lukuharrastusta tuetaan ja medialukutaitoja edistetään kirjastojen aineistoja käyttämällä ja sisältöjä itse tuottamalla.

Loppuvuodesta testataan virtuaalista vinkkausta, ja kannustetaan kirjastojen väkeä sekä koulujen oppilaita omien vinkkivideoiden ja sähköisten kirjojen tekoon. Myös kirjastojen poistolehtiä hyödyntävät sanataidepajat ja medialukupiirit ovat toimintaa, joihin kirjastojen ja koulujen toivotaan tarttuvan.

Tuija Jerndahl
Projektipäällikkö
Lukuintoa Lapissa
Rovaniemen kaupunginkirjasto – Lapin maakuntakirjasto
tuija.jerndahl(at)Rovaniemi.fi

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: