Hercule Poirot’n paluu


Sonimikirjainmurhatphie Hannah: Nimikirjainmurhat : uusi Hercule Poirot-mysteeri (WSOY, 2014)

Agatha Christien Hercule Poirot on varmasti yksi maailman tunnetuimmista salapoliiseista. Pieni ja viiksekäs belgialainen ratkoi murhia peräti 33 romaanissa ja lukuisissa novelleissa ennen kuin esirippu laskeutui hänen seikkailuilleen vuonna 1975. Ylivertaiseen etsiväänsä väsynyt Christie päästi Poirot’n eläkkeelle enemmän kuin mielellään, mutta kirjojen lukijat jäivät kaipaamaan häntä.

Melkein 40 vuotta sitä sai odottaa, mutta nytpä legendaarinen Poirot on palannut. Syyskuussa ilmestyi Nimikirjainmurhat, Poirot’n uusin seikkailu. Agatha Christien perikunta antoi etsivän palkitun brittiläisen jännityskirjailijan ja Christie-fanin Sophie Hannahin käsiin. Hannahin tavoitteena oli tietenkin luoda uskottava Poirot-seikkailu klassisia salapoliisiromaaneita mukaillen. Varsinainen luottamustehtävä siis!

Nimikirjainmurhissa palataan vuoden 1929 helmikuuhun, kotoisan murhamysteerin pariin. Poirot lepuuttaa pieniä harmaita aivosolujaan lontoolaisessa täysihoitolassa, jossa majailee myös nuori Scotland Yardin poliisi Edward Catchpool. Poirot’n suosimaan pieneen kahvilaan ryntää hätääntynyt nainen samana iltana kun loistohotellissa murhataan kolme sen asiakasta. Lomalla tai ei, Poirot ei mitenkään voi vastustaa tilaisuutta uppoutua sekä kahvilan naisen että murhaajan jäljittämiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: