Ihastuksia ja salaisuuksia kansien välissä


Eppu NuotioAnna ja Eppu Nuotio : Venla T:n rakkaudet
Otava 2014.

Venla T:llä on ongelma. Ja kaikkihan sen tietää, että selättääkseen ongelmansa, täytyy kohdata se silmästä silmään, rehellisesti, vailla itsepetosta. Muu ei auta. Niinpä Venla aloittaa tarkan kirjanpidon elämästään päiväkirjan muodossa. Ja tämä on siis todellinen tilikirja, jonka kansien väliin ei ui yksikään valhe.

”Aloitetaan ongelmasta. Ei läski, ei viina, ei myymälävarkaudet. Ongelma on miehet. Ei sillä lailla että olisin joku ikkunasta ulos tuijottava surusilmäinen runotyttö. Tai joku jätetty sydänmurskassa kierivä itsemurhakandi. Enkä todellakaan ole keski-ikäinen, epätoivoinen sinkku niin kuin Carrie Bradshaw. Ei. Mistään sellaisesta ei ole kyse. Biologinen kellokaan ei tikitä enkä todellakaan haaveile mistään prinsessahäistä.

Ongelma on se, että rakastun tosi helposti. Ja tosi usein. Tiedän, että monet pitää mua pinnallisena ja olen kuullut ikäviäkin kommentteja.” Venla kirjoittaa. Motiivina muutoksessa on tietysti ihana Matias, joka on kaikilla mittareilla mitattuna täydellisen täydellinen poikaystävä ja jonka seurassa hehkuu koirat ja mummot ja vetelät kioskinmyyjätkin. Kaikesta huolimatta pariskuntaelämä ei tunnu sopivan Venlalle. Onhan koulussa esimerkiksi uusi nuori ja komea äidinkielenopettaja Hassinen. Aikamoisen sopan ensin tekevä, sitten vasta ajatteleva Venla saakin aikaiseksi.

Lukioikäisen Venlan rakkauksista kertova nuortenromaani aloittaa uuden sarjan, jolle toivottavasti seuraa pian jatkoa.
Johanna Anetjärvi Autokirjastosta

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: