Salla Simukka: Jäljellä / Toisaalla


Miltä tuntuisi herätä maailmassa, jossa ei ole toisia ihmisiä? Olisitko onnellinen vai epätoivoinen? Mitä tekisit – ajaisit Ferrarilla, söisit karkkikaupan tyhjäksi vai käpertyisitkö itseesi?  

Salla Simukun Jäljellä-romaanissa (Tammi, 2012) Emmi Aalto elää lähitulevaisuudessa, jossa kaikille nuorille haetaan erikoisominaisuus, jonka mukaan heitä koulutetaan tulevaan elämään. Emmistä ei ole löytynyt mitään erityisominaisuutta, joten hän päättää karata, jotta hän oli edes ”se tyttö, joka karkasi”. Hän herää karkaamistaan seuraavana aamuna ja maailmasta (Tampereelta) on kaikki ihmiset kadonneet, Emmi on vihdoinkin yksin. Sähköt pelaavat, mutta mikään sähköinen tiedotusväline ei.

Mitä on tapahtunut? Emmi saa salaperäisiä, satuihin viittaavia viestejä – mistä?  Hän kohtaa tytön ja pojan, joiden kanssa hän lähtee Helsinkiin varmana siitä, että sieltä he löytävät vastauksen maailman tilaan. Sieltä löytyykin nuorten yhteisö, josta Emmikin löytää paikkansa. Mutta kaikki ei ole sittenkään hyvin – voiko keneenkään luottaa?

ToToisaallaisaalla-romaanissa (Tammi, 2012) Emmin kohtaloa seurataan toisesta näkökulmasta. Emmin tarina saa selityksensä ja maailman tylyys paljastuu. Emmi on kuitenkin muuttunut kokemansa jälkeen ja kirjan loppu antaa toivon muutoksesta.

 

Päädyin lukemaan Simukkaa e-kirjana, kun kotona ei ollut mitään lukemista. Selailin tabletillani Lapin kirjaston e-kirjavalikoimaa verkkokirjastossa ja löysin Simukat. Kirja oli nopealukuinen ja loppu oli niin jännittävä, että yritin turhaan saada vielä yhden sivun näkyviin… Onneksi sarjan jälkimmäinen osa oli myös e-kirjana.

Salla Simukka on suosittu nuortenkirjailija. Hänen Lumikki-trilogiansa käännösoikeudet on myyty yli kolmeenkymmeneen maahan.

Salla Simukan blogi on WordPressissä.

Mainokset

Tietoja LeeVaara
Kirjastoammattilainen, joka tykkää vaikka mistä: kirjallisuudesta lähinnä sydäntä on lasten- ja nuorten kirjallisuus ja vanhanajan dekkarit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: