Kategoria(t): musiikki

Kokoelmien runsautta


Amerikkalaisten levy-yhtiöiden uusia blues-musiikin kokoelmia 1940-60 -luvuilta.

just for aJust for a day –kokoelman ( 3 CD) kappaleet on äänitetty New Yorkin Harlemissa toimineelle Apollolle vuosina 1945-60. Esittäjinä mm. Solomon Burke, Mahalia Jackson, Screamin’ Jay Hawkins ja Dinah Washington. Levyillä kuullaan pääasiassa bluesia mutta myös siitä kehittynyttä suuremman yleisön musiikkia.

Let the good times roll (2 CD) sisältää rhythm and bluesia ja doo wop –kappaleita, esittäjinä mm. Lightnin’ Hopkins ja Shirley & Lee. Kappaleet on äänitetty vuosina 1947-59 länsirannikolla vaikuttaneelle Aladdin-yhtiölle.

Memphisissä aloittaneelle Duke-yhtiölle vuosina 1952-62 äänitettyjä kappaleita on kerätty kokoelmaan I pity the fool (3 CD). Levyiltä löytyy rhythm and bluesia ja soulia mutta myös urban bluesia. Mukana mm. Bobby ’Blue’ Bland, Johnny Ace ja The Sultans.

i pity theCome and get it (3 CD) on New Jersyssa perustetulle Heraldille äänitettyjä kappaleita vuosilta 1953-62. Kokoelmalla on ehkä hieman harvemmin kuultuja rhythm and blues ja doo wop -kappaleita. Esittäjinä mm. Little Walter ja Charlie & Ray.

Rhythm bluesia, doo wopia ja rock and rollia kuullaan Tell me what’d I say -kokoelmalla (2 CD), joka on nimekkäitä laulajia pullollaan. Heistä esimerkkinä Ray Charles, Ruth Brown, The Drifters ja LaVern Baker. Kappeleet on äänitetty new yorkilaiselle Atlantic-yhtiölle vuosien 1955-60 aikana.

Classic blues from Buesville 1959-61 (3 CD) on kokoelma New Yorkissa perustetun Prestigen Bluesville-levymerkille äänitettyjä kappaleita. Kokoelmalla on blues-musiikkia laidasta laitaan ja esittäjistä mainittakoon Willie Dixon, Memphis Slim ja Blind Willie McTell.

 

Lisäksi lähiaikoina tulossa seuraavat kokoelmat:

Double trouble: The Cobra records story 1956-59

Wait a minute: The Stax & Satellite story 1958-62

I put a spell on you: The OKeh story

The Chief blues story

The Sun blues story

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s