Takakannen lupaukset


Mies_kirjastoautoHirvonen, Pasi: Mies joka oli kirjastoauto.
Kustannusosakeyhtiö Hai, 2013

Itse kirjan kannen aiheeseen syvällisesti perehtyneenä otin Pasi Hirvosen kirjan todella suurta mielenkiintoa kokien ja odotuksin latautuneella mielellä. Ja kun vielä käänsin esiin kirjan takakannen, niin lyhyet hiukseni pystyssä ja jännityksestä kihisten avasin kirjan ensimmäisen sivun…

Kirjan takakansi lupaa paljon tai sanoisiko paremminkin, että haluaa houkutella lukijaa aivan samoilla asioilla kuin iltapäivälehdetkin. Siitä puhe mistä puute, eli alkoholista, naisista ja rajoista. Todellinen elämä ei rullaa tasaisesti raiteillaan, kuten ei tämäkään kirja. Tapahtumat sekoittuvat sekalaiseksi vyyhdeksi väljästi (tai välillä tiiviimminkin) toisiinsa liittyviä tapahtumia. Kaikki etenee kuin sumussa. Ankeata, ankeata. Eikä valoa näy! Kirja on kuvaus oikein suomalaisen elämän prototyypistä, suomalaisesta miehestä. Ja kaiken takana on nainen (tai kolme naista).

Sinänsä Hirvosen kirja on oiva kuvaus suomalaisen miehen mielestä. Mukaan on temmattu mielleyhtymiä vähän sieltä ja täältä: Aleksis Kivi, kirjastoauto, älypuhelin, Internet, viranomaiset, runous, viina ja naiset. Siitä on tämä soppa keitetty. Näistä aineksista olisi saanut todella herkullisen keiton, mutta tämän kirjan kohdalla se ei kyllä toteudu. Tai mikä minä olen arvostelemaan. Lukekaa kirja itse ja kertokaa minulle mitä on elämä. Ehkä se on tätä. Jotta ette pettyisi takakannen lupauksiin, niin kerron, että se lupaa ihan liikaa.

Muutkin ovat arvostelleet kirjaa:

http://www.uljas.net/pasi-hirvonen-mies-joka-oli-kirjastoauto/

 

Mainokset

2 Responses to Takakannen lupaukset

  1. ola ola says:

    kiitos en tarvitse enäänäitä artikkeleita, voisitteko poistaa minut tältä listalta

    Date: Mon, 23 Jun 2014 04:24:00 +0000 To: queffeuq@hotmail.com

    • Kirjava kirjasto says:

      Valitettavasti emme voi poistaa sinua postituslistalta blogin kautta. Voit kuitenkin itse poistaa tilaamasi artikkelit saamasi viestin kautta. Viestin lopussa on Unsubscribe-linkki, josta saat poistettua itsesi postituslistalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: