Nyt retkeilemään!


”Valo houkuttaa ulos. Pellon reunaa on kevyt astella lenkkareissa, taivas on huiKuvakean sininen ja ilma raikasta hengittää. Talvi on taittunut. Ympärillä rapisee, pörisee, sirputtaa ja soi!” Tämän ihmeempiä houkutuksia ei luonnon ystävä tarvitse suunnatakseen kulkunsa ulos, metsään, puronvarteen tai mihin tahansa talviunilta heräävän luonnon keskelle. Kevät onkin touhukasta aikaa luonnontarkkailijalle: muuttolinnut palaavat pesimäpaikoilleen, sammakkolammet heräävät villiin kurnutukseen, ja kaikki kauniit kasvit puhkeavat pitkän lepoajan jälkeen taas uuteen kasvuun. Kevään tulo on aina yhtä ihmeellinen tapahtuma seurata.

Luonnossa voi kyllä tehdä paljon muutakin kuin vain tarkkailla – on monta tapaa päästä itse osalliseksi luonnon ihmeistä, keskelle niitä. Jokamiehenoikeuksien ansiosta retkeilyreiteistä ja -kohteista tuskin tulee uupeloa. Parhaan elämyksen saavuttaa silloin kun käyttää hieman aikaa luontoretken suunnitteluun. Kiireetön aikataulu ja kuhunkin retkeen sopivat välineet edesauttavat retken onnistumista. Eikä luonnon tutkailun tarvitse muuten rajoittua pelkästään sulan maan aikaan vaan ihmeteltävää ja tekemistä löytyy kyllä vuoden ympäri!

Vinkkejä pieniin ja suurempiinkin retkeilypuuhiin voi tutkailla esimerkiksi juuri ilmestyneestä Suomen lasten retkeilyoppaasta, jonka ovat tehneet Iiris Kalliola ja Lasse J. Laine. Arvostettujen luontoasiantuntijoiden kirjoittaman kirjan retkivinkit noudattelevat vuodenkiertoa ja esittelevät erilaisia retkikohteita ja retkeilytapoja monenmoisin tietoiskuin ja knoppitiedoin höystettynä. Tämän kirjan avulla voi vaikka koko perheen voimin opetella erilaisten eläinten tarkkailua, melomista, geokätkentää, ruuanlaittoa nuotiolla ja paljon muuta. Ei muuta kuin pakkaamaan reppua!

Lisää eräretkeilyaiheisia kirjoja Lapin verkkokirjastosta.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: