Tyttö ja kulkuri


herra lemuChloe Murene on 12-vuotias ujo tyttö. Koulussa hänellä ei ole ystäviä ja kotona pikkusisko Annabelle tuntuu saavan paljon enemmän huomiota kuin hän. Perheen äiti on puolestaan pikkutarkka hienostelija, eikä hänen elämäänsä tunnu mahtuvan muuta kuin tulevat vaalit, jonne hän itse on asettunut ehdolle.

Kaupungin puistonpenkillä asustaa vahvan ominaistuoksun omaava kulkuri, joka kaupunkilaisten keskuudessa tunnetaan Herra Lemuna. Chloea on jo pitkään kiinnostanut, miksi aikuinen mies asuu puistonpenkillä. Juuri ennen joulua hän rohkaisee mielensä ja alkaa puhutella miestä. Omalaatuinen kulkuri ja tyttö ystävystyvät nopeasti. Hyvätahtoinen Chloe ei halua, että hänen ystävänsä viettää öitään taivasalla, joten hän saa ajatuksen.

Murenen perheen äidin mielestä kulkureita pahempaa asiaa ei ole olemassa. Ei tule siis kuuloonkaan, että mies voisi majailla Murenen perheen talossa. Niinpä Chloe asuttaa Herra Lemun sekä miehen lemmikkikoiran Herttuattaren perheen puutarhavajaan. Vahvasti haiseva mies ei kuitenkaan pysy piilossa kovin pitkään, vaan Chloen juoni paljastuu erittäin huonoon aikaan perheen äidin ehdokaskampanjan kannalta. Millaisia vaikutuksia herra Lemun ilmaantuminen tuo rouva Murenen vaalikampanjaan? Ja kuka herra Lemu itse asiassa edes on?

David Walliams on paremmin tunnettu näyttelijänä ja koomikkona. Parhaiten hänet muistetaan Pikku-Britannia tv-sarjasta. Walliams on ennättänyt kirjoittamaan myös muutaman lastenkirjan, joista Herra Lemu on ensimmäinen suomenkielinen käännös. Huumoria ja draamaa herkullisesti yhdistävää tarinaa rikastaa Quentin Blaken mainio kuvitus.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: