Poropoika


Mooses Mentula: Isän kanssa kahdenimg002
Wsoy 2013

Lenne Korhonen, 10-vuotias pieni poromies, viihtyy pohjoisessa ja nauttii isänsä Jounin tavoin porohommissa olosta. Perhe-elämää varjostaa kuitenkin vanhempien lisääntyvä riiteleminen. Riitaa aiheuttavat isän pitkä poissaolot metsällä kuin myös arkea varjostavat taloudelliset huolet. Jouni ei enää ymmärrä vaimoaan, joka tuntuu etääntyvän hänestä kauemmas päivä päivältä. Elämä pohjoisessa ei vastaa enää Mariannen odotuksia, edes perheen villisikafarmi ei tarjoa enää tarpeeksi haastetta. Mariannesta elämä tuntuu yhdeltä puuduttavan pitkältä suoralta, jonka horisontissa ei häämötä mitään tavoittelemisen arvoista.  Hän kaipaa alituiseen hiljaisuudesta takaisin kaupungin valoon ja elämään. Perheen ihmissuhteita sotkee entisestään Lennen uusi miesopettaja, Jyri. Hänellä on omat henkilökohtaiset  syynsä tulla pohjoiseen.

Iltaisin riitelyn alkaessa Lenne yrittää hokea näkevänsä vain unta, sillä hän pelkää äidin lähtevän. Lenne tarvitsee molempia: isälle on tärkeää saada näyttää pärjäävänsä, kun taas äidin seurassa sai olla vielä oma itsensä, pieni poika. Perheen tilanteessa tarvittaisiin jo supersankaria, joka supervoimillaan korjaisi isän ja äidin välit. Onnistuuko Lennen Poropoika muuttamaan tapahtumien kulun?

Mooses Mentula on Kainuusta Lapin kautta Tuusulaan kotiutunut pienen kyläkoulun rehtori. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt novellikokoelma Musta timantti.

Helenak
Aalto-sali

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: