Nostalgista huokailua


Pyrhönen, Kimmo: Kauppa-autokirja. Kustantaja Laaksonen, 2013kauppa-auto3

Kesäinen päivä mummolan maitolaiturilla. Serkkujen kanssa. Aurinko paistaa ja pääskyset lentää. Kuivuva heinä tuoksuu seipäillä. Ja Urpo-setä tekee kiusaa meille lapsille ja heittää rahapussin puun oksalle. Sitä sitten kilvan kiivetään hakemaan. Mutta kiirettä ei ole. Kyllä kauppa-auto pysähtyy kunhan tulee.

Tulipa niin mukavan nostalginen olo kun selailin Kimmo Pyrhösen kirjaa kauppa-autoista. Ja juuri sellaiseksi kirja on tarkoitettukin: herättämään muistoja. Niistä ihanista lapsuuden kesistä, jotka eivät koskaan enää palaa. Kuten eivät kauppa-autotkaan. Huokaus! Montakaan kauppa-autoa ei enää Suomessa ole, kuten ei niitä maitolaitureitakaan.

Kirjassaan Pyrhönen valottaa hyvin lyhyesti liikkuvan kaupan historiaa, kauppa-autotoiminnan alkuaikoja ja myymäläautojen kultakautta. Kirja on hyvä läpileikkaus maaseudun rakennemuutoksesta aina nykypäivään asti. Varsinaista asiaa kirjassa on suhteellisen vähän, mutta kuvia sitäkin enemmän. Niitä selaillessa ihan herkistyy (toinen huokaus). Ei pysty sanomaan enempää…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: