Pelkäätkö sinä?


Reeta Aarnio: Hän joka ei pelkää (Otava, 2013)

JoReeta Aarnion nuortenromaani Hän joka ei pelkääkea alas lipuu ruuhi, jossa kyyristelee nääntynyt poika. Kirai, Hän-joka-ei-pelkää, on tehnyt hirvittävän rikoksen ja nyt hän on kuollut heimolleen, matkalla kohti varjojen valtakuntaa.

Toisaalla tuuli riepottelee kahden nauravan ratsastajan hiuksia. Sisarukset Asisi ja Rei valmistautuvat valintapäivään, hetkeen jona kaikennäkevä keskusvalvomo lyö lukkoon heidän tulevaisuutensa.

Joki laskee mereen ja nousuvesi vie ruuhen rantaan. Asisi ja Rei löytävät Kirain, kielletyn vyöhykkeen villi-ihmisen, ja ensimmäistä kertaa elämässään perhe rikkoo sääntöjä. Salaisuudet ovat kiellettyjä ja miltei mahdottomia yhteiskunnan valvovan silmän alla, mutta nyt heillä on Kirai.

Nuorten synkille dystopiaromaaneille ei ole näkynyt loppua sitten Suzanne Collinsin Nälkäpelin. Reeta Aarnion Hän joka ei pelkää on genren uusi kotimainen edustaja ja erinomainen onkin. Tulevaisuudessa isoveli valvoo jokaista hengenvetoakin ja kansalaiset hyväksyvät kaiken kyselemättä, onhan heidän elämänsä niin auvoisen onnellista. Onni on toki revitty orjakansan selkänahasta ja ostettu valheilla, mutta mitäpä siitä, eihän sitä tarvitse ajatella. Kirjan tarina on pikemminkin pohdiskeleva kuin toiminnallinen, mutta onnistuu silti yllättämään juonenkäänteillään. Helppoja ratkaisuja ei ole tarjolla kenellekään ja täydellisen onnellisia loppuja on vain saduissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: