Hiutalepoika, oletko siellä?


Rauhallinen Erkki ja hiutalepoika

Rauhallinen Erkki ja hiutalepoika

Erkki on rauhallinen poika ja siksi häntä kutsutaan rauhalliseksi Erkiksi. Koko joulukuun Erkki tuijottaa ikkunasta lumihiutaleita, vaikka äiti ja isä touhuavat joulua niin että huiske käy. Patalappujen pesemisen ja verhotankojen pyyhkimisen jälkeen joulu sitten tulee, mutta Erkki vain katselee ulos ikkunasta mietteissään. Mistähän lumihiutaleet oikein tulevat? Taivaalla täytyy olla hiutalepoika, joka niitä heittelee, päättelee Erkki.

Erkki saa joulupukilta paljon kehittäviä lahjoja: sukset, luistimet, radio-ohjattavan hyrräauton ja sähkömoottoripyörän, mutta ainoa mitä hän todella toivoi, oli puuhevonen. Sillä voisi ratsastaa taivaalle hiutalepoikaa tapaamaan!

Ennen kuin Erkki ehtii lähteä matkaan, naapurin pojat rökittävät hänet pihanujakassa ja puuhevonen jää hankeen. Äiti ja isä ovat liian kiireisiä etsiäkseen kinoksen alle hautautunutta puuhevosta. Pian lumi alkaa sulaa ja tulee musta talvi. Erkki on kovasti huolissaan. Mitä hiutalepojalle on tapahtunut? Miksi lunta ei enää sada?

Rauhallisen Erkin mietteitä kerrataan jo kolmannessa Tiina ja Sinikka Nopolan lastenkirjassa. Markus Majaluoman omaleimainen kuvitus sopii Erkin pohtivaiseen maailmaan kuin nenä päähän. Erkki antaa tässäkin kirjassa paljon miettimisen aihetta, erityisesti meille kiireeseen ja kapeakatseisuuteen taipuvaisille aikuisille.

Saatavuus Lapin kirjastoissa

Mainokset

One Response to Hiutalepoika, oletko siellä?

  1. Taina Halttunen says:

    Mukava lastenkirja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: