Möhläri ratkaisee


Stephan Pastistimi möhläri
Timi Möhläri: tekevälle sattuu
Sanoma 2013

Timi Möhläri on kaupungin, ellei jopa koko maailman, parhaan etsivätoimiston pääjohtaja. Timin yhtiökumppanina toimii 700-kiloinen jääkarhu Aimo. Etsivätoimisto Aimo-Möhläri onkin saanut nimensä kaverusten mukaan.

Kirjassa etsiväkaksikko selvittää luokkatoverin kadonneiden suklaamakeisten arvoituksen sekä häikäilemättömän vessapaperihyökkäyksen, jonka kohteeksi Pöntisen perheen talo on joutunut. Etsiväntyötä haittaa koulu, ja siellä erityisesti opettaja Kaktus, joka jatkuvasti muistuttaa Timiä heikosta koulumenestyksestä ja on saanut jopa Timin äidin huolestumaan asiasta. Suurinta harmia Timille tuottaa kuitenkin Katariina ”Ällöriina” Katariina, jolla on oma kilpailevan etsivätoimisto. Timi on kyllästynyt siihen, että Katariina pyrkii kaikin keinoin sabotoimaan Timin työtä ja varastamaan häneltä asiakkaita. Tällä kertaa Ällöriina on mennyt liian pitkälle: hän on varastanut Timin mölhämobiilin, joka on todellisuudessa Timin äidin Segway. Timi vannoo, että tätä temppua Ällöriina saa katua.

Suomalaisille ”Helmiä sioille” – sarjakuvista tuttu Stephan Pastis yllättää humoristisella lastenromaanilla. Pastis vastaa myös itse kirjan simppelistä, mutta erittäin hauskasta kuvituksesta, joka piristää mukavasti kirjan kerrontaa.

Muita uusia lastenromaaneja:
Johanna Hulkko: Geoetsivät ja vaeltava aave
Tuomas Kyrö: Pukin salaisuus
Johanna Tuomola: Lemmikit pulassa: lastendekkari

Saatavuus
10 kappaletta Rovaniemen kirjastopisteissä

Esko Nousiainen
Kirjastovirkailija

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: