Lentävä tofukeittokirja


 

KRÄÄK!!! Koitan pelastaa repsahtaneelta keittiöhyllyltä putoilevia kirjoja ja tuloksena on kaaos! Kasailen keittokirjani hellan kulmalle, pöydän nurkalle ja keoiksi lattialle.

9789513132439[1]Haa! Silmäni suurenevat. Tofukeittokirja (tämän olin unohtanut)! Uppoudun herkullisiin resepteihin. Kirjassa on myös hauskoja pieniä juttuja reseptien kaverina kuten esimerkiksi Jojogurttitofu reseptin sivulla 87:

Greta oli hakemassa marinoituvaa tofua jääkaapista, kun jogurttikulho keikahti suoraan tofun päälle. Aikansa paruttuaan ja potkittuaan lattialla Greta maistoi ”pilalle mennyttä” marinadia. Illallispöydässä Gretan ystävät ylistivät marinadia maasta taivaaseen. Greta kertoi kehittäneensä reseptiä viikkotolkulla. Sinä päivänä Gretasta tuli optimisti.

Kaaoskirjakasat ovat edelleen väliaikaisilla paikoillaan keittiössä, mutta olen jo kokeillut varsin monta tofureseptiä ja nielaissut kieleni joka kerta :). Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen Tofukeittokirja vuodelta 2005 on herkullinen, kaunis ja inspiroiva.

Niin siis mitä se tofu olikaan? No, sehän on soijapapuvalmiste, joka sisältää kaikki välttämättömät aminohapot, mutta ei kolesterolia eikä eläinrasvaa.

Jos haluat tietää enemmän soijasta, lainaa vaikkapa kirja: Sydänystävällinen soija ja sata reseptiä. Tekijä on asialleen omistautunut kasvisruokakirjailija Pekka Heinänen, joka sattuu olemaan isukkini 🙂

Herkkuterveisin Tiina Sompiosta

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: