Oodi pöytälaatikkorunoilijoille


Sami Rajakyläpätkärunoilija
Pätkärunoilija
Johnny Kniga 2013

Keijo on keski-ikää lähestyvä sinkkumies. Turruttavassa päivätyössään hän palvelee monenkirjavaa asiakaskuntaa Kelan asiakaspalvelutiskillä, mutta haaveissaan hän on menestyvä sanataiteilija. Kotona mies kirjoittaa runoja pöytälaatikkoonsa ja parhaimmat hän jopa julkaisee Aukea.net sivustolla, salanimellä tietenkin. Vaikka Keijon runot aiheuttavat mielenkuohuntaa nettiyhteisön parissa, eivät suurten kirjakustantamojen pomot reagoi mitenkään miehen lähettämiin runoteoksiin.

Keijon unelmissa siintävät myös ihanat naiset. Edellinen parisuhde ajoi pahasti karille ja nyt keski-ikää lähestyvä mies koettaa karistaa yksinäisyyttä harrastamalla perisuomalaista seuranhakua yleensä vasta useamman rohkaisuotoksen jälkeen. Jatkuva epäonnistuminen jättää suuhun vain krapulaisen maun. Niinpä mies ryhtyykin rohkeaan kokeiluun. Hän haluaa tietää löytyykö unelmien nainen (tai vaikka kaksi), jos voimavarat kohdistaa kirjoittamisen sekä juopottelun sijasta kuntoiluun ja raittiuteen?

Sami Rajakylän esikoisteos on herkullisen tragikoominen kuvaus pettyneestä, yksinäisestä taiteilijasta. Keijon jatkuva päänsisäinen ajatusten virta tuovat lämpöä ja sympaattisuutta antisankariin. Teoksen keskivälillä lukija pääsee myös tutustumaan päähenkilön kynäilemään lyhyeen runokokoelmaan: ”Kaikki palvelee kokonaisuutta: lauseita erämaasta”. 

Saatavuus
3 kpl Rovaniemen kirjaston toimipisteissä
11 kpl Lapin kirjaston toimipisteissä

Esko Nousiainen
Kirjastovirkailija

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: