24 hcd (hour comic day)


24hcdblog

Yö on jo pimentynyt, mutta kirjastossa on valoisaa. Rovaniemen  pääkirjastossa vietetään jo seitsämättä kertaa 24 tuntia sarjakuvaa – tapahtumaa. Tapahtuman aikana tavoitteena on 24 tunnissa suunnitella ja piirtää 24-sivuinen sarjakuva. Kova urakka on siis edessä! Tunnelma on lämmin (myös ihan konkreettisesti) ja korkealla. Piirtäminen aloitettiin klo 16, ja tapahtuma päättyy lauantain puolella klo 16. Ensimmäiset sivut sarjakuviin ovat jo valmistuneet ja lisää valmistuu koko ajan. Nopeimmat saavat todennäköisesti sarjakuvat valmiiksi aamuun mennessä, mutta sisukkaimmat jatkavat koko 24 tuntia. Mukana on tällä kertaa 39 piirtäjää, sillä muutama jätti ilmoittautumisesta huolimatta tulematta. Flunssa-aikana sellaista sattuu. Ikähaitari on tänä vuonna 13-vuodesta 26-vuoteen, ja mukana on sekä ensikertalaisia että vanhoja konkareita.

Nyt syntyviä sarjakuvia pääsee ihailemaan pääkirjaston aulanäyttelyssä 25.11.-8.12. ja 24h sarjakuvaa galleriassa, kunhan saamme ne skannattua tapahtuman jälkeen. Niitä odotellessa voi ihailla galleriasta löytyviä edellisvuosien töitä. Galleriassa on myös muualla Suomessa piirrettyjä 24hcd-sarjakuvia.

Tapahtuma järjestetään taas ensi vuonna. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa: 24hcd

Jos sarjakuvat kiinnostavat, niin muutamia tutustumisen arvoisia suomalaisia uutuuksia ovat mm. Terhi Ekebomin Kummituslapsi, Tea Tauriaisen Mad tea party sekä Mari Ahokoivun Talviunta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: