Tänään on hyvä päivä


satukirja Parvela, Timo: Maukan ja Väykän satukirja. Tammi, 2013.

”- Tänään on hyvä päivä, Väykkä sanoi ja venytteli. – Ole hiljaa! Minä nukun vielä, Maukka maukaisi kopastaan. – Mistä sinä sen sitä paitsi nyt jo muka tiedät? Päivähän on tuskin vielä edes alkanut.

– Minä päätin niin. Minä päätin juuri äsken, että tänään on hyvä päivä, tapahtui mitä tapahtui. – Ja pyh. Minun päiväni on jo ainakin pilalla, Maukka kitisi ja yritti kaivautua syvemmälle peittojen alle. Se ei kuitenkaan enää auttanut. Se oli jo herännyt”.

Millainen Väykän päivästä tulee, kun kahvi kiehuu hellalle, pyörän rengas on puhjennut, lapion varsi katkeaa ja muutenkin vastustaa? Onko päivä hyvä, kuten Väykkä on vakaasti aamulla päättänyt – vai surkea ja kamala, kenties surkein päivä ikinä, kuten vahingoniloinen Maukka ehdottaa?

Maukka ja Väykkä ovat ystävykset, jotka asuvat sinisessä talossa suuren mäen päällä. Maukka on kissa, mukavuudenhaluinen, haaveellinen, itsekäs ja toisinaan melko äkkipikainenkin.  Väykkä taas koira, rauhallinen ja käytännöllinen arjen puurtaja. Kaverusten yhteiselo on usein melkoista kinastelua ja kilpailua siitä, kumpi on oikeassa.

Maukan ja Väykän satukirja sisältää lyhyitä tarinoita, joissa mm. mennään naamiaisiin, harrastetaan kierrätystä ja tavataan koira nimeltä Vuhkobowitz. Satukirja sopii kaikkien Maukka ja Väykkä kirjojen tapaan hyvin myös ääneen luettavaksi. Oman satukirjan lisäksi Maukka ja Väykkä seikkailevat viidessä saturomaanissa sekä mietelmäkirjassa Maukkan ja Väykän pieni kirja ystävyydestä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: