Kesäleski


Kesällä TV:stä tuli sunnuntaisin klassikkoelokuvia keskellä kirkasta päivää. Näin aurinkoisena kesänä ei kuitenkaan malttanut istua sisällä katsomassa hyvääkään elokuvaa.

Onneksi kirjaston elokuvakokoelmista löytyy katseltavaksi runsaasti myös vanhempia elokuvia. Esimerkiksi komediaklassikko Kesäleski.Marilyn_Monroe_and_Tom_Ewell_in_The_Seven_Year_Itch_trailer_2
Elokuva on tehty näytelmän pohjalta ja sitä katsellessa tuli joitakin kertoja mieleen, että istuu teatterin katsomossa.

Amerikkalainen 1950-luvun yhteiskuntakuvaus  aiheuttaa päänpudistuksia kaikenikäisissä, nykynuorissa kaksin verroin. Myös englannin kieli on kehittynyt  vuosien varrella, kielikukkasten bongaaminen  oli hauskaa.

Elokuva kertoo Richard Shermanin  elämästä siitä hetkestä eteenpäin kun hän saattelee vaimon ja pojan kesän viettoon maalle.  Mies lupaa itselleen olla mallikelpoisesti töissä toisin kuin monet hänen tuntemansa miehet. Miehen itsekuri joutuu koetukselle kun talon yläkertaan muuttaa hemaiseva blondi. Mies lukee työssään kustantomossa kirjaa Seven year  itch –seitsemän vuoden kutina. Kirjan mukaan miehet ovat uskottomia juuri seitsemän avioliittovuoden jälkeen. Tämän kirjan lukeminen, hillitön mielikuvitus  ja humalatila saa miehen yrittämään yläkerran blondin iskemistä.  Surkeasti päättyvän viettely-yritytyksen jälkeen mies  kuvittelee vaimonsa haikailevan maalaisserkun perään.  Muutaman nyrkiniskun jälkeen mies tajuaa mikä on tärkeää. Hän lähtee lomalle perheen luo.

Pääosissa elokuvassa ovat Tom Ewell ja Marilyn Monroe. Ohjaus Billy Wider. 20th Century Fox

Mainokset

Tietoja Helena Ku
Kirjastovirkailija Kemijärven kirjastossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: