Risto räppää – tuplana?


Mitä? Miksi Risto ei vastaa Nellin huutoon, ei tunne tätiään eikä Lennartia? Onko Ristosta tullut ylpeä tai jopa ilkeä? Vai mistä on kysymys?

Kaupunkiin on ilmestynyt aivan Riston näköinen poika, joka aiheuttaa ensin hämmennstä Riston lähipiirissä. Risto epäilee poikaa ensin huijariksi, joka yrittää elää samanlaista elämää kuin Risto, ”varjoRistona” kuten Lennart selittää. Lopulta lapset tutustuvat toisiinsa ja pojat huomaavat olevansa sukulaisia. He  pitävät samoista asioista: jäätelöstä ja räppäämisestä.  Mutta miksi Rauha-täti inhoaa Riston kaksoisolento-Franzin äitiä?

Nopoloiden uusin Risto Räppääjä -kirja ei petä lukijoitaan.  Kirja jatkaa tutulla linjalla: lapset ovat neuvokkaita, aikuiset sekoilevat ja epäilevät kaikkea. Mukana on pieni perinteinen seikkailukin aarteineen ja luolineen. Lopulta kaikki päättyy onnellisesti – asiat selviävät ja matka Montenegroon on edessä. Sivujuoneena on hauska tarina vanhasta suomenruotsalaisesta äidistä ja hänen aikamiespojastaan, jotka Riston vaikutuksesta alkavat syödä hummerien sijaan nuudelia, vaihtaen nimensäkin Hummerstiernasta Nuudelstiernaksi.

Kirjaa voi lukea sekä aikuiset että lapset. Varsinkin äänen luettuna se toimii tosi hyvin. Kuvitus on hauskaa, ja kukahan kirjasankari on mukana monessa kuvassa… kirjastossakin.

Risto ja Nelli kirjastossa/ Ch. Rönns

Risto ja Nelli kirjastossa /kuv. Ch. Rönns

Mainokset

Tietoja LeeVaara
Kirjastoammattilainen, joka tykkää vaikka mistä: kirjallisuudesta lähinnä sydäntä on lasten- ja nuorten kirjallisuus ja vanhanajan dekkarit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: