POLKUPYÖRÄLLÄ MAAILMALLE


Pyörämatkoja

Jos liikunta kutsuu, mutta oma pyörä on ruosteessa tai aika kortilla, onkin mukava hypätä kirjan kyytiin ja porhaltaa maisemia aistien huimia matkoja. Takapuoli rasittuu samaan tapaan lukiessa kuin pyöräillessäkin, paitsi jos pyöräilystä lukeminen tapahtuu riippumatossa!

Unelmat vahvistavat sydäntä – polkupyörällä Savukoskelta Tuusulan Rantatielle kirja ilmestyi viime vuonna ja sen kirjoitti savukoskelainen Veikko Lindberg, eläkkeellä oleva kirkkoherra. Hän toteutti unelmansa Suomen halki pyöräilystä kesällä 2011.

Lindberg tempaa lukijan mukaansa retken seikkailuihin. Hän kirjoittaa hauskasti ja oivaltavasti. Mukaan tulee myös kulttuurihistoriaa ja pohdintaa elämästä.

Vapaus on keskeinen elämys pyöräilyssä Lindbergille. Kaikki riippuu pyöräilijän omista valinnoista: aikataulu, vauhti, tauot jne. Matkassa hänellä on teltta, mutta monta yötä hän nukkuu palokuntien tiloissa. Tällainen onni voi potkaista innokasta palokuntalaista! Lukijakin tutustuu useampaan palolaitokseen Lindbergin följyssä.

Pitkän matkan pyöräily tuntui niin antoisalta, että lähdin seuraavaksi Osmo Soininvaaran kanssa Nizzaan: Fillarilla Nizzaan, Teos 2008. Mukava oli tämäkin reissu, mutta harmitti vaan kun Soininvaaralla oli niin kova kiire. Retkeen oli aikaa kuukausi, sitten työt odottivat.

Laajennan matkustusta Euroopan ulkopuolelle ja yöpöydällä odottaa Matti Rämön Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin: hymyn voimaa ja sodan jälkiä vuodelta 2011.

Lapin kirjastojen verkkokirjastosta Introsta saan tulokseksi 163 löytöä, kun käytän haussa asiasanana pyöräilyä. Joten matkustettavaa riittää! Varaan heti ensimmäiseksi itselleni I.K.Inhan Muistelmia polkupyöräretkiltäni , joka onkin aiemmin julkaistu jatkokertomuksena Uusi Suometar –lehdessä vuonna 1886. Kirjana se ilmestyi 2009 Mikko Kylliäisen toimittamana.

Siis kypärä päähän ja kirja käteen ja matkaan…

Tiina Sompiosta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: