Sadepäivien viihteeksi


piinelamaKesällä on aikaa sadepäivien sattuessa katsella vaikka elokuvia tai tv-sarjoja, jotka talven kiireessä ovat jääneet väliin. Lapin kirjastoista löytyy laaja valikoima erityylisiä ja -ikäisiä elokuvia niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin. Kesän aikana Lapin kirjaston kokoelmiin ovat saapuneet mm. Hobitti ja Piin elämä.

Kirjasto ei voi ostaa kokoelmiinsa elokuvia tai tv-sarjoja mistä vain, vaan niihin pitää itse elokuvan lisäksi hankkia myös lainausoikeus. Tämän vuoksi elokuvat ja tv-sarjat ovat kirjastolle kallista aineistoa, eikä kaikkea voida hankkia. Usein kirjastosta löytyykin vain yksi kappale myös suosikkielokuvia, sillä useamman kappaleen ostaminen tulisi liian kalliiksi. Keskimäärin elokuva maksaa kirjastolle noin 50-60 euroa, mutta esimerkiksi Disneyn uutuudet voivat maksaa yli 100 euroa. Ihan kaikkia elokuvia ei koskaan edes saada kirjastolevitykseen.

Kirjastoilla on valikoimissaan elokuvien lisäksi myös paljon tv-sarjoja, joita lainataan viikoksi kerrallaan asiakkaille. Näitäkin lainoja voi uusia viisi kertaa, jos kukaan muu ei ole varannut niitä. Eri aineistoja saa myös tilattua muista Lapin kimpan kirjastoista varausmaksun hinnalla, jos jokin sarja puuttuu omasta kirjastosta tai se on sieltä lainassa.  Rovaniemellä maksu on tänä vuonna 1,10 eur, jos tilauksen tekee asiakas itse omilla tunnuksillaan ja 2,20 eur, jos kirjasto tekee sen asiakkaan puolesta. Kuljetukset muista Lapin kirjastoista lähtevät useita kertoja viikossa, joten tilauksen saa suhteellisen nopeasti perille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: