Barrikadikesä


BARRIK~1Jussi Siirilän Barrikadikesä meni lukulistalle heti, kun tieto sen ilmestymisestä tavoitti minut. Siirilän edellinen nuortenkirja Sekaisin Kreikasta edusti parasta huumoria, mitä suomalaisessa nuortenkirjallisuudessa on tullut vastaan Ellojen ja Ristojen ohella, joten odotukset olivat korkealla.

Barrikadikesä jatkaa edellisessä kirjassa esitellyn Mayan ja hänen perheensä elämän parissa. Tällä kertaa Maya lähtee kesälomalle mummolaan, pohjoisen tarkemmin määrittelemättömään kaupunkiin, joka kyllä vaikuttaa kovasti Kemiltä. Mayan mummo on aktiivinen kansalainen, joka osallistuu mielenosoituksiin ja ilmaisee itseään varsin kovaäänisesti ja vapaasti. Maya saa selvitä serkkunsa ja tämän unelmien poikaystävän kanssa, miten parhaiten taitaa. Ongelmana on vain se, että poika tuntuu ihastuvan Mayaan, eikä tämän serkkuun. Kun yhtälöön lisätään vielä Mayan vanhempien mahtava idea osallistua uuteen remonttitositvsarjaan, varsinainen kesäkeitto on valmis.

Tarina on tuttuun tapaan täynnä absurdiakin huumoria, mutta yhteiskunnalliset kannanotot ovat myös pinnalla. Kirja on hauskaa luettavaa ja sopii erinomaisesti kesälomalle kassiin pakattavaksi. Eniten siitä ehkä saavat irti nuoret, mutta kirja viihdyttää kyllä myös aikuislukijaa. Nauroin itse pari kertaa ihan ääneen. Saavutus, johon harvat kirjat pystyvät!

Muutamia muita hauskoja nuortenkirjasarjoja:

Georgia Byng: Molly Moon -sarja

Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja -sarja

Kirsti Kuronen: Vili Voipio -sarja

Marit Nicolaysen: Väinö ja rotta -sarja

Sinikka Nopola: Risto Räppääja ja Heinähattu ja Vilttitossu -sarjat

Timo Parvela: Ella-sarja

Monica Vikström-Jokela: Ellen-sarja esim. Ellen ja yllätysten kesä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: