Monsterin pauloissa


TiikerisydänTanttu, Ville: Tiikerisydän. WSOY 2012

Yhdeksänvuotias Amos on älykäs ja asioista laajasti kiinnostunut nuoren miehen alku. Yksi pelko hänellä kuitenkin on; lukeminen on pojalle kauhea asia.

Pelko kärjistyy kun häntä pilkataan tavaamistaidon puutteesta koulussa. Kaiken kukkuraksi pilkkaaminen ja naureskelu sattuu heti ensimmäisenä koulupäivänä uudessa koulussa. Amos nolostuu ja järkyttyy tapahtuneesta niin, että lintsaa koulusta eikä uskalla mennä luokkaan uudestaan.

Pelko paljastumisesta kasvattaa ongelmavyyhden ja kummittelee monsterin tavoin pojan mielessä. Vähän lohtua tuo leluorava Joel arvoituksineen. Kiireiset vanhemmat eivät ehdi paneutua pojan ongelmiin, jotka siksikin ehtivät kasvaa. Äiti keskittyy tupaantuliaisten valmisteluun. Poika yrittää kertoa asiasta, mutta isällä on paljon tutkimustyötä ja työmatkoja eikä hän huomaa kiireiltään pojan huolta.

Isä ei pysty pitämään lupaustaan mennä tutkimaan katolle tähtitaivaan ihmeitä yhdessä, vaan peruu sen viime hetkellä töiden vuoksi. Kuinka merkityksellistä tämä on Amokselle?

Kirjassa käsitellään tärkeitä asioita pienen pojan näkökulmasta: toveruutta, rohkeutta ja asioiden tärkeysjärjestystä. Huumorin pilkahduksiakin on tiedossa.

Tarja Niemi
Amanuenssi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: