E-kirjoja Lapin kirjastoista!


Lapin kirjasto-kimpalla on viimein käytössään pieni Ellibsin e-kirjakokoelma. Kokoelmaa pääset selaamaan Lapin kirjastot kimpan sivulla valitsemalla aineistolajiksi e-kirjan. Kirjoja on yhteensä 72 kappaletta ja melkein kaikki niistä ovat suomenkielisiä. Kaunokirjallisuuden kokoelmassa on paljon Myllylahden dekkareita ja tietopuolella mm. Esko Valtaojan kirjoja. Valitettavasti kaikkia kirjoja eivät kustantajat tarjoa kirjastoille sähköisessä muodossa, minkä vuoksi valikoima on rajattu.

E-kirjojen käyttöä varten tarvitset kirjastokortin, salasanan ja lukuohjelman laitteellesi. Lisäksi Adobe tili tulee tehdä halutessasi käyttää samoja kirjoja useilla eri laitteilla. E-kirjoja voit lukea tietokoneen lisäksi tableteille ja puhelimilla. Applen ja Samsungin laitteille on olemassa omat lukuohjelmansa, jotka voi ladata ilmaiseksi. Tietokoneilla lukuohjelmana käytetään Adobe Digital Editions -ohjelmaa, joka on myös ilmainen. Ongelmatilanteissa kirjastoista saa apua.

E-kirjojen laina-aika on 1, 7 tai 10 päivää. Lainan erääntyessä kirja palautuu automaattisesti, eikä siitä voi tulla myöhästymismaksuja. Ellibsin e-kirjoja ei pysty varaamaan. E-kirjan lukemiseen ei tarvita internetyhteyttä sen jälkeen, kun kirja on saatu lainattua.

Lapin kirjastoissa Ellibsin e-kirjoja on aikaisemmin ollut käytössä jo Karpalo-kimppaan kuuluvien kirjastojen Ranuan, Tervolan ja Simon kokoelmassa. Heillä e-kirjoja on yhteensä 214 kappaletta.

Mikäli e-kirjat kiinnostavat enemmän, kannattaa tutustua Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin -hankkeen kotisivuihin. Lisäksi Kirjastokaistalta löytyy Helsingin kaupunginkirjastossa työskentelevän Marja Hejltin koulutustaltiointeja e-kirjoista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: