AIRI IHMEMAASSA


Finlandia 1 ja 2
Mei NoguchiFinlandia 2Finlandia 1
Sangatsu Manga 2012-2013

Suomen Lapissa, napapiirin rajalla, sijaitsee Finlandia. Tuossa erikoisuuksia pursuavassa paikassa on koulu, jossa voi opiskella joulupukiksi tai -tontuksi. Japanilainen vaihto-oppilas Airi on hurahtanut Suomeen ja jouluun jo pienenä, kun itse joulupukki pelasti lomareissulla vanhemmistaan eksyneen tytön. Nyt hajamielinen ja hieman kömpelö Airi elää unelmaansa, kun hän opiskelee tontuksi Finlandiassa.

Vaihto-oppilas asuu Kaasisten perheessä johon kuuluvat myös joulupukeiksi opiskelevat pojat Cain ja Tuure. Koulun säännön mukaan joulupukki- ja tonttukokelaiden on harjoiteltava pareina. Cainiin ihastunut Airi saa pitkän taivuttelun jälkeen mielittynsä lupautumaan hänen joulupukikseen. Mutta vaikka Airi kuinka koettaa olla Cainille mieliksi, synkkämielinen poika vain äksyilee ja mököttää. Tyttö ei voi aavistaakaan, että Cainin mieltä painaa menneisyydessä sattunut synkkä onnettomuus. Myöhemmin käy ilmi, että Airia ja Cainia yhdistää side vuosien takaa, joka kohtalon lailla on johdattanut nuoret opiskelemaan Finlandiaan. Suurten tunteiden myllertämä Airi pääsee joulun taian lisäksi kokemaan suomalaisen pääsiäisen sekä juhannuksen.

Mei Noguchi tarjoilee Suomi-eksotiikkaa japanilaisesta näkökulmasta. Yksityiskohtia vilisevä piirrostyö tuo lämminhenkiseen tarinaan rutkasti huumoria ja vauhdikkuutta. Kaksiosainen Finlandia onkin oikein mainio tarina tutustua japanilaiseen ”väärinpäin” luettavaan manga -sarjakuvaan.

Saatavuus

Ensimmäistä sekä toista osaa kumpaakin 5 kpl Rovaniemen kirjaston toimipisteissä

Muita vuonna 2012 alkaneita manga-sarjoja:

Keiichi Arawi: Arki

Michiyo Kikuta: Navi Luna

Masashi Tanaka: Gon

Satoru Yuiga: At Laz Meridian – Avaloniin ja takaisin

Esko Nousiainen
Kirjastovirkailija
Korkalovaaran kirjasto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: