Ritarit taivaan sinessä


sfDVD-levy: Sky fighters. AV-Palvelut. 2013. K-12.

Sky fighters (Les chevaliers du ciel, 2005) on ranskalainen ilmailuhenkinen toimintaelokuva. Elokuva on uudelleenlämmittely 1960-luvun lopulla esitetystä lapsille suunnatusta televisiosarjasta, joka puolestaan pohjautuu Charlierin ja Uderzon sarjakuvaan.

Gérard Pirésin ohjaamassa elokuvassa seurataan lentäjäkaksikko Marchellin ja Valloisin seikkailuja. Ilmailunäyttelystä varastetusta Mirage-hävittäjäkoneesta käynnistynyt tapahtumasarja vie omapäiset, mutta aikaansaavat lentäjät paitsi törmäyskurssille tärkeilevien esimiesten ja byrokraattien kanssa, myös kansainvälisten juonittelujen ja terroristien jäljille.

Ilmailun ystäviä ilahduttanee tieto, että useista nykyelokuvista poiketen Sky fightersin lentokohtaukset toteutettiin aidoilla lentokoneilla ilman digitaalitehosteita Ranskan ilmavoimien avustaessa tuottajia kalustolla ja parhailla lentäjillään. Elokuva sisältääkin näyttäviä ilmasta ilmaan-otoksia koneiden kieppuessa sekä aivan pinnassa että pilvien yläpuolella.

Sky fighters-dvd:n lisäksi reippaiden lentäjien seikkailuja löytyy kirjastosta suomennettuna sarjakuva-albumeista Ilmojen kotkat, Kunnian värit ja Vaara taivaalta.

 Saatavuus: 1 kpl lainattavissa Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosastolla.

Jouni Mäkinen
kirjastoamanuenssi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: