Villirilli Manolito


Lindo, Elvira: Villirilli Manolito
Kuvitus: Emilio Urberuaga

Tammi 2012, alkuteos ilmestyi Espanjassa 1994

Villirilli ManolitoHulvatonta sanaseppoilua löytyy tästä kirjasta yllin kyllin. Vaikka kieli on irroittelevaa ja saa usein hymyn suupieliin, käydään kirjassa läpi monenlaisia tunteita. Maailmaa tarkastellaan sanavalmiin kahdeksanvuotiaan koulupojan, Villirilli Manoliton, silmin.

Manolito asuu Madridissa. Hän on saanut lempinimekseen Villirilli, joka keksittiin hänen pullonpohjarilleistään. Manolito on ihan tyytyväinen lempinimeensä, koska sen käyttöönoton jälkeen häntä ei enää solvata ja nimitellä.

Villirilli Manolitolle sattuu ja tapahtuu, hän joutuu usein hankaliin tilanteisiin. Manoliton mukaan ainoa hetki, jolloin ei käy kalpaten vaikka vastaisi väärin, on silmälääkärillä kun lääkäri kysyy mitä kirjaimia näkyy taulussa.

Villirilli Manoliton kanssa seikkailevat myös ystävät Isokorva López ja Sottapöksy Susana, kovis Ozzy Pahiz ja pikkuveli Lärvipää. Yksi tärkeimpiä ihmisiä Manoliton elämässä on Nicholás-vaari, joka pelastaa Manoliton monesta pulasta. Kirja sopii perheen pienimmille vaikka yhdessä isoisän kanssa luettavaksi.

Tarja Niemi Rovaniemen kirjastosta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: