Kategoria(t): kaunokirjallisuus, kirjavinkkaus, nuortenkirjallisuus

Riparilla Lapissa


MetalliveljetHalme, Antti: Metalliveljet ristiretkellä

”Luonnon kauneus ja pohjoisen taika ovat tehneet jo moneen nuoreen lähtemättömän vaikutuksen. Vaellusrippikoulu on ennen kaikkea matka omaan itseen. Matka, joka kestää läpi elämän… Tervetuloa unohtumattomalle rippileirille Posiolle!”

Kaverusten hakemus bändiriparille ei tuottanut toivottua tulosta, sillä Kirkkonummen sijasta hyväksymiskirje tuli kaukaa ”jumalan selän takaa”, ja kreisibailausriparin sijaan metalliveljet päätyvät Lapin jängälle vaeltamaan.

Posion vaellusriparilla metalliveljistä tehdään miehiä samalla, kun he joutuvat pänttäämään katekismuksen opetukset kovaan kalloonsa. Tästä pitää huolen enkeleihin uskova Elina-pappi, jonka mielestä Villen pitäisi olla enemmän huolissaan sielunsa tilasta kuin tyttöjen kiinnostuksesta nihilistiseen egoonsa. Villeä eivät kysymykset tuonpuoleisesta hetkauta, hän aikoo elää tässä ja nyt ja mieluiten kipakan pohjoisentytön Hannan kainalossa. Mutta kohtalo, jokin korkeampi voima tai pelkkä sattuma puuttuu asioiden kulkuun. Villekin joutuu suurten kysymysten ääreen.

Erinäisten kommellusten, sattumusten ja sekoilujen ohella kai opittiinkin jotakin. Ainakin jotkut edes vähän enemmän omasta itsestään.  Sitä jäin ihmettelemään, että Lapin kesäyössä tarvitaan taskulamppua…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s