Remonttikärpäsen purressa


omantalonkäsikirjaPekkala, Risto: Oman talon käsikirja
Readme.fi. 2012

Oman talon käsikirja on oiva apuväline kaikille remonttikärpäsen puremille amatööreille. Erityisesti kirja palvelee tilanteessa, jossa intoa on enemmän kuin taitoa ja siitä huolimatta haluaa tehdä remontin kuitenkin itse. Osa teoksen sisällöstä on yleistä remonttitietoa ja toisaalla esitellään hyvinkin yksityiskohtaisesti erilaisia työmenetelmiä ja rakennusmateriaaleja.

Suunnitteluvaiheessa täytyy aluksi selvittää mahdollisten rakennuslupien tarve ja kartoittaa työt, jotka vaativat tekijältään ammattipätevyyden. Esimerkiksi sähkötöiden osalta kirjasta löytyy ranskalaisin viivoin lista niistä sähkötöistä, joita tavallinen tallaajakin saa tehdä. Kirjassa on myös hyviä nettiosoitelistoja, joista löytyy ajan tasalla olevaa tietoa mm. lupa- ja lakiasioista.

Kirjasta löytyy aluksi kattavasti perustietoa erilaisista mittalaitteista ja työkaluista, joita remontissa yleensä tarvitaan. Omat kattavat osiot löytyvät mm. laatoituksesta, tapetoinnista lattioiden asennuksesta ja maalaamisesta.

Oman talon käsikirja on tarkoitettu tekniseksi apuvälineeksi remontoijalle, joten siitä ei löydy apua suunnitteluvaiheeseen, kun mietitään remonttikohteen visuaalista ilmettä ja kokonaisuutta. Visuaalisuutta puolestaan voi lähteä hakemaan vaikka erilaisista blogeista.  Esimerkiksi blogit Mustikkamäki ja Aseman laidalla sopivat maalaisromantiikasta, vintagesta ja ”strömmsöilystä” pitäville sisustajille.

Johanna Anetjärvi Rovaniemen kirjastoautosta

Mainokset

Tietoja Kirjava kirjasto
Kirjava kirjasto on Lapin kirjastojen vinkkausblogi. Kirjoittajina toimii Lapin kirjastojen henkilökunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: