Hyvän mielen elokuvia


its_a_wonderful_life[1]Tänä vuonna joulun pyhät osuvat mukavasti niin, että lähes kaikilla on useampi päivä vapaata. Sukulaisten ja ystävien vierailujen, joulurauhoittumisen sekä tietenkin lukemisen lisäksi aikaa riittää vaikkapa elokuvien katseluun. Kirjaston kokoelmastakin löytyy useampia jouluisia hyvän mielen elokuvia.

Jouluinen elokuvaklassikko on Frank Capran iki-ihana Ihmeellinen elämä, joka lämminhenkisyydessään ja sydämellisyydessä tuo joulumieltä kenen tahansa rintaan. Omaan jouluperinteeseeni kuuluu Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo – ehdottomasti ja ainoastaan BBC:n alkuperäinen tv-sarjafilmatisointi, vaikkei se suoranaisesti ajoitukaan jouluun. Aina sarjaa ei ehdi katsoa kokonaan, mutta jo ensimmäiset osatkin palauttavat tarinan mieleen. Monen muun jouluperinteisiin kuuluvat Lumiukko-animaatio, ja I´m walking in the Air-kappaleen hyräily jouluvalmisteluita tehdessä.

Joulun aikaan on sijoitettu myös useita romanttisia komedioita, joista itse olen pitänyt eniten Rakkautta vain – elokuvasta. Episodimainen elokuva kertoo elämästä monesta eri näkökulmasta. Joulu ei ole elokuvassa pääasia, mutta se on koko ajan läsnä. Hieman eri tyyliä edustaa Tim Burtonin loistava Painajainen ennen joulua. Elokuva on stop-motion-tekniikalla toteutettu fantasia, jossa Halloween ja joulu sekoittuvat keskenään.

Mainittujen lisäksi kirjaston elokuvakokoelmasta löytyy paljon erityylisiä, erimaalaisia ja eri-ikäisiä elokuvia. Laina-aikaakin on kokonainen viikko. Mukavaa joulunaikaa!

Hyvän mielen jouluelokuvia:

Ihmeellinen elämä

Ylpeys ja ennakkoluulo

Rakkautta vain

Holiday

Neljä joulua yhdessä päivässä

Eräs joulutarina

Painajainen ennen joulua

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: