Balettiperfektionistin kasvutarina


Elli on 14-vuotias tyttö, joka selvästi vaatii itseltään liikoja. Kaikessa ja kaikkialla.

”Doris on ärsyttävän täydellinen. Aina paras. Sairaan kaunis ja lahjakas. Mä tahtoisin olla yhtä hyvä! Mua väsyttää. Miksi Doris on kaikessa parempi. Takokaa pliis joku mun päähäni, että Doris on Doris ja Elli on Elli!” 

Ellin ystävä Doris aiheuttaa paineita Ellille eikä Elli tunnu pärjäävän ilman Doriksen selviä mielipiteitä. Ellillä riittää ihailijoita, mutta hän itse ei osaa arvostaa itseään vaan haluaa, on ja yrittää olla kaikessa erinomainen. Balettiharrastus tuo elämään sisältöä ja Elli saa roolin Pähkinänsärkijästä.  Samalla kun äiti asettaa paineita ja ikuinen ystävyys Doriksen kanssa alkaa rapistua, niin kuvaan ilmestyy Tuukka, joka saa Ellin lopulta hidastamaan vauhtia.

Kirsti Kurosen Piruettiystävyys (2010) on elämänmakuinen, ehkä jopa hieman karu, mutta silti lämmin tarina ja päähenkilö varmasti monen mielestä erittäin helposti samaistuttava. Otteet Ellin päiväkirjasta ovat ihanan todentuntuisia, koukuttavia ja jopa runollisia. Kirjassa on paljon hyvää ja se antaa kuvan huonoitsetuntoisesta täydellisyydentavoittelijasta, jolle varmasti löytyy minun lisäkseni muitakin sielunsisaria. Sitä lukiessa ei välillä voi muuta kuin nyökytellä päätä. Suosittelen kyllä todellakin lukemaan sen. Kannattaa!

Tet-harjoittelija Katja Halonen

Saatavuus Lapin kirjastoissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: