Nörttiyden ytimessä?


Aleksi Delikouras ja hänen tekemänsä NÖRTTI-videot ovat oiva esimerkki siitä miten nykyajan julkaisukanavat toimivat. Satojatuhansia katselukertoja Youtubessa saavuttaneet videot olivat alkusysäys jollekin, mitä voisi kai kutsua ilmiöksi, tai ainakin käsittämättömän suureksi suosioksi.

Niin NÖRTTI-videoissa kuin vastikään ilmestyneessä Nörtti : New game (Otava 2012) -kirjassakin kuvataan DragonsSlayer666 -pelaajanickillä tunnetun nuorenmiehen elämää. Päiväkirjan muotoon kirjoitettu tarina syöksyy suoraa päätä vanhojen tuttujen kysymysten pariin: miten olla suosittu koulussa, miten kertoa ihastuksesta nätille punatukkaiselle tytölle, miten mennä kouluun totaalisen nolostuttavan kotibileillan jälkeen ja niin edelleen. Kun mukaan otetaan vielä kotikuviot, välillä hieman liian ylihuolehtiva äiti ja hänen jalkapallohullu kreikkalainen poikaystävänsä, on kasassa melkoinen annos nuorisokuvioita. Tästä voisi äkkiä vetää sen johtopäätöksen, että tämähän on luettu jo niin moneen kertaan, mutta ei – jotain erityistä tässä kirjassa on. Ehkä se on juuri tuo aidontuntuinen ja rehellinen kuvaus nykynuorison elämänpiiristä, mikä pitää mielenkiinnon yllä viimeiseen sivuun saakka.

Itse asiassa luin kirjan ennen kuin olin kuullutkaan tästä NÖRTTI-ilmiöstä ja olin aika mykistynyt siitä, miten syvällisiä nuoren miehen elämään kuuluvia asioita Delikouras osaa siinä tuoda esille. Vaikka aihepiiri on vanha tuttu, se on puettu taidokkaasti uuteen asuun. Päähenkilön suorasukaiset kuvaukset kommelluksistaan ja pähkäilyistään ovat oikeastaan koskettavia, vaikkakin yleensä myös melko hupaisia. Päällepäin hiljainen ja koulussa ei-niin-suosittu kaveri osoittautuu tarinan edetessä suorapuheiseksi ja omalla tavallaan pidetyksi kaveriksi.

Jollakin kummallisella keinolla kirja koukutti minut totaalisesti. Ehkä se oli sujuva kerrontatapa, jonka ansiosta tarina soljui eteenpäin ihan tuosta vain, huomaamatta. Tai sitten olen samalla huumoriasteella kirjailijan kanssa (pelottava ajatus sinänsä…!) Joka tapauksessa, sympatiseerasin ”Dragoa” joka kerta kun äiti katkaisi netin ja tärkeä klaanimatsi jäi väliin…

Aleksi Delikouraksen tuotantoa on myös kolmiosainen FatalNinja -sarja:

Soturioppilas (WSOY, 2009), Varjosoturi (WSOY 2010) ja Soturikaste (WSOY 2011).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: