Kategoria(t): elokuvat ja tv-sarjat

Kotirauha


On Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva Sami Luodosta (Samuli Edelmann), nelikymppisestä yrittäjästä ja perheen isästä, jolla on hirvittävä tarve menestyä ja halu rakentaa vaimolleen Sarille (Katariina Kaitue) ja heidän teini-ikäiselle tyttärelleen Annikalle (Kerli Kyllönen) hulppean talon.  Nuorempana jo kerran konkurssin tehnyt Sami perustaa yrityksen, jonka liikeideana on rakentaa ja myydä omakotitaloja. Homma näytti teoriassa hyvältä, julkisivua ja bisnestä pyöritetään velkarahalla.  Sami pystyy jonkin aikaa peittämään ahdinkonsa ja esittämään menestynyttä yrittäjää. Tulee aika kun pankki ei enää myönnä lisälainaa, työntekijöiden palkat jäävät rahanpuutteen vuoksi maksamatta. Velkojat kolkuttavat jo kotiovella. Sami piestään kotiovella niin pahaan kuntoon, että totuus alkaa pikkuhiljaa paljastua jo kotona vaimollekin.

Kotirauha on yhden miehen syöksyä kohti vararikkoa. Elokuva sukeltaa ajankohtaisiin ihmiskohtaloihin aika liikuttavalla tavalla. Sami kuitenkin yrittää viimeiseen asti selviytyä kaikin mahdollisin keinoin. Hyvästä julkisivusta hän pitää viimeiseen asti kiinni.  Rankasta aiheesta huolimatta Marko Leinon samannimiseen romaniin (kannattaa lukea) pohjautuva elokuva sisältää rutkasti huumoria (onneksi!)

Samia esittävä karismaattinen Samuli Edelmann on vaan niin loistava jälleen kerran. Myös Santeri Kinnunen Samin poliisiveljenä onnistuu roolissaan.

Muita Samuli Edelmannin lainattavia DVD-elokuvia  Lapin kirjastoissa mm.:

Häjyt
Lakeuden kutsu
Lomalla
Minä Ja Morrison
Mission Impossible – Ghost Protocol
Riisuttu mies

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s