Pala Lyran elämää Willin jälkeen


Lyran Oxford on englantilaisen Philip Pullmanin vuonna 2003 kirjoittama kirja, joka sisältää pienen novellin, Lyra ja linnut, jonka tarkoituksena on antaa pientä esimakua menneestä ja tulevasta, Lyran elämästä yhdessä daimoninsa, Pantalaimonin, kanssa.

Lyralla alkoi olla jo kiire, mutta äänekäs kottaraisparvi sekoitti hänen ajatuksensa. He kiiruhtivat Panin kanssa katsomaan uhkaavasti lähestyvää lintuparvea, ja erottivat parven keskeltä daimonin, noidan daimonin. Lyra ja Pantalaimon alkoivat houkutella daimonia heidän luokseen suojaan. Kun lintuparvi oli poissa ja noidan daimoni turvassa, sai hän sanottua Lyralle etsineensä häntä ja tarvivansa hänen apuaan. Daimoni sanoo noidan olevan sairastunut ja tarvitsee kipeästi lääkettä alkemistiltä. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää ja joku hautoo kostoa Lyralle.

Näin punakantisen pienen kirjan hyllyttäessäni nuorten osastolla. Kirja jäi pysyvästi mieleen, kun huomasin sen olevan lempikirjailijani kirjoittama. Ensimmäisenä ajattelin, että tuon luen vielä joskus. Joten ilahduin, kun TET-ohjaajani antoi minulle tehtäväksi täyttää blogia. Ja koska kirjailija on sentään Philip Pullman, haluan kertoa teille hänestä perustiedot ja perustelut, miksi juuri hän on lempikirjailijani.

Philip Pullman on syntynyt vuonna 1946 Norwichissa. Hän opiskeli Oxfordin yliopistossa äidinkieltä, mikä minusta on jo saavutus sinänsä. Hän työskenteli pitkään opettajana ja luennoitsijana eri oppilaitoksissa. Nykyään hän asuu vaimonsa Juden kanssa lähellä Oxfordia. Philip Pullman on kirjoittanut sarjan Universumien tomu, joka koostuu kolmesta eri kirjasta; Kultainen kompassi, Salaperäinen veitsi ja Maaginen kaukoputki. Kirjasarjaa on verrattu J. R. R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta – trilogiaan. Itseluin Universumien tomu -kirjasarjan pari vuotta sitten, mutta se on minulla tiukasti alitajunnassani kiinni ja aion palata sarjaan vielä.

Roosa Sormunen, tet-harjoittelijana Rovaniemen pääkirjastossa lokakuussa 2012

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: