Kategoria(t): musiikki

Melodisen metallin mestarit


CD-levy: Sonata Arctica: Stones grow her name. Nuclear Blast. 2012.   

Kemin merellisistä maisemista kotoisin oleva Sonata Arctica on yksi Lapin ja samalla koko Suomen kansainvälisistä metallimenestyjistä. Vuonna 1996 taipaleensa Tricky Beans-nimisenä aloittanut bändi tunnettiin levytysuransa alkupuolella melodisesta ja nopeasta power metallistaan. Myöhemmillä levyillään yhtye on laajentanut musiikillista ilmaisuaan huipentuen kolmen vuoden takaisen The days of grays-levyn sinfonisiin ja progressiivisiin sävyihin.

Tuore Stones grow her name on siirtymä suoraviivaisempaan hard rockiin. Yhtyeelle tunnusomaisesta melodisuudesta ei ole uudellakaan levyllä tingitty vaan Tony Kakon sävelkynä on säilyttänyt terävyytensä. Edellisen levyn tapaan tälläkin julkaisulla on mukana vierailijoita, mainintoina esimerkiksi Timo Kotipelto ja viulisti Pekka Kuusisto. Musiikillisia yllätyksiäkin on luvassa: monellakohan metallilevyllä on aikaisemmin mahdettu kuulla esimerkiksi banjoa?

Stones grow her name on saapunut musiikkikirjastoon pahvikantisena bonusraidan sisältävänä digipack-painoksena.

Saatavuus: 1 kpl lainattavissa Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosastolla. Levyä on hankittu myös Inarin, Tornionlaakson, Kemijärven ja Sompion kirjastoihin.

Jouni Mäkinen, kirjastoamanuenssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s